Banner 980x90

Ventspilī notiks kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un vijolnieces Vinetas Sareikas koncerts

Foto: Facebook.com/ Sinfonietta Rīga
Foto: Facebook.com/ Sinfonietta Rīga
Piektdien, 6.maijā ar koncertu Ventspils teātra namā "Jūras vārti" sāksies Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un vijolnieces, "Artemis Quartet" dalībnieces Vinetas Sareikas Latvijas koncerttūre, kurā klausītājiem tiks piedāvāts Antonio Vivaldi vijoļkoncertu cikls "Gadalaiki", aģentūru LETA informēja "Sinfonietta Rīga" pārstāvis Gints Ozoliņš.

Vijoļkoncertu cikls "Gadalaiki" ir skaņdarbs, kura ierakstu orķestris un Sareika pērn īstenoja Rīgas Reformātu baznīcā, un kompaktdiska formātā tas šonedēļ nonāks mūzikas veikalu un grāmatnīcu plauktos.

Saviem klausītājiem "Sinfonietta Rīga" jauno kompaktdisku dāvā savas desmitās jubilejas sezonas noslēgumā, kas aizvadīta ar vērā ņemamiem panākumiem un daudzām spožām koncertprogrammām. Saņemta arī atzinība - par izcilu muzikālo sniegumu 2015.gadā orķestris jau trešo reizi savā pastāvēšanas vēsturē saņēmis "Lielo Mūzikas balvu".

Vivaldi "Gadalaiku" ieraksts tapis 2015.gada jūlijā Rīgas Reformātu baznīcā, un līdztekus plaši pazīstamajam vijoļkoncertu ciklam ieskaņotas arī trīs baroka lielmeistara sonātes, kuru interpretācijā piedalījusies arī čelliste Guna Šnē un igauņu klavesīnists Reinuts Teps.

Kompaktdiska prezentācijas tūres laikā paredzēti kopumā četri koncerti. Nākamais koncerts jau rīt notiks Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā, 13.maijā - Latgales vēstniecībā "Gors", Rēzeknē, un 14.maijā - Vidzemes koncertzālē "Cēsis". Koncertos līdztekus Vivaldi "Gadalaikiem" kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" atskaņos arī Ludviga van Bēthovena majestātisko Pirmo simfoniju Do mažorā un pērn Latvijā rezidējušā jaunā zviedru komponista Jūnasa Valfridsona opusu "Biķernieku mežs".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)