Banner 980x90

Ventspilī plāno būvēt zivju barības ražošanas kompleksu

Rīga, 12.sept., LETA. Ventspilī SIA "Aquatoria V" plāno būvēt zivju barības ražošanas kompleksu, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Ventspils brīvostas pārvalde ir parakstījusi līgumu ar "Aquatoria V" par zemesgabala apbūves tiesībām Ventspilī, Talsu ielā 200. Uzņēmums plāno šajā teritorijā būvēt zivju kombinētās barības ražošanas un pārstrādes kompleksu. 

7,3 hektāru lielā bijušās zvērsaimniecības teritorija Talsu ielā ir viena no Ventspils brīvostas industriālajām zonām. Pagājušajā gadā Ventspils brīvostas pārvalde pabeidza degradētās teritorijas sakārtošanu un pielāgošanu jauniem rūpnieciskiem projektiem - nojauca graustus, izbūvēja pievedceļus un automašīnu stāvlaukumus. Par industriālās teritorijas pirmo nomnieku kļuva Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācija, kas uzbūvēja tur saldētavu zivju produkcijas uzglabāšanai, stāstīja Ieviņa.

Pašlaik Ventspils brīvostas pārvalde salīdzinoši tālu no apdzīvotajām vietām esošajai teritorijai piesaistījusi otro nomnieku, noslēdzot līgumu par apbūves tiesībām ar "Aquatoria V".

Uzņēmums vēlas Ventspilī izveidot lašu sugas zivīm paredzētas eko kombinētās barības ražošanas un pārstrādes kompleksu. Plānotajā ražotnē zivju barības ražošanai paredzēts pamatā izmantot soju un sojas koncentrātu, kas ļautu aizstāt zivju miltus ar augu izcelsmes olbaltumvielām.

Šāda produkta ražošana ir būtiska arī no dabas aizsardzības viedokļa, jo mazina pasaules okeāna un Baltijas jūras zivju resursu izmantošanu zivju miltu ražošanai. Uzņēmuma darbības sākumā plānots saražot 50 000 tonnu produkcijas gadā, bet pie pilnas jaudas - 100 000 tonnu gadā. Lielāko daļu produkcijas plānots eksportēt. Jaunajā rūpnīcā plānots radīt līdz 50 jaunas darbavietas.

Kopš 2002.gada, kad Ventspils pašvaldība un Ventspils brīvosta uzsāka Ventspils industrializācijas plāna īstenošanu, darbam Ventspils brīvostā piesaistīti vairāk nekā 20 ražošanas uzņēmumu, kas kopā radījuši vairāk nekā 1700 jaunu darbavietu, apgalvo ostas pārvalde.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Aquatoria V" dibināta šā gada 27.jūnijā un tās apmaksātais pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)