Banner 980x90

Ventspilī viesosies norvēģu džeza trio "Splashgirl"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
17.septembrī plkst.19.00 Ventspilī, teātra nama "Jūras vārti" Jaunajā zālē gaidāms norvēģu instrumentālā džeza trio "Splashgirl" koncerts.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Kurzemes filharmonija" Mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga, "Splashgirl" ir klavieru trio no Oslo, kas jau padsmit gadu un piecu augsti vērtētu albumu garumā kopj faktiski pašu radītu žanru – drone jazz. Mūziķu tumsnējās, džeza un improvizētajā mūzikā sakņotajās instrumentācijās saklausāmi arī ambientās, post-rock un elektroniskās mūzikas žanru pavedieni. Atvērtajai un reizē smalki detalizētajai trijotnes daiļradei piemīt teju hipnotizējošs, vietumis transcendentāls spēks, kas klausītāju ievelk un ved aizraujošā muzikālā piedzīvojumā.

Pēdējo triju albumu ierakstā grupa cieši sadarbojusies ar pazīstamo skaņu inženieri Rendalu Dannu (Randall Dunn) no Sietlas ASV. Veiksmīgajai sadarbībai sekojušas koncertturnejas pa Eiropu, Japānu un ASV, kā arī augsti vērtējumi no klausītājiem, mūzikas kritiķiem un profesionāļiem.

"Tiem, kurus, iespējams, mulsina tādi žanra apzīmējumi kā doom jazz vai dark jazz, noteikti jānoklausās albums "Hibernation", jo tas ir klasisks žanra piemērs. Trio mūzika nelīdzinās citiem džeza vai brīvās improvizācijas žanriem, kas pamatā balstās uz izteiktām kāda instrumenta solo partijām. Tā vietā ir jūtams tīšs, nesteidzīgs, visu instrumentu kopīgi radīts grūvs. Lai kādi nebūtu mēģinājumi definēt "Splashgirl" pārstāvēto žanru, viņu mūzika nav ne pārmērīgi baisa, ne tumsnēja, bet gan cauri un cauri aizraujoša un hipnotizējoša." Tā savā ieraksta recenzijā rakstījis Džons Eilzs (John Eyles) no Allaboutjazz.com, novērtējot to ar četrarpus zvaigznēm no piecām.

Ar atmiņām par pagājušā gada decembrī aizvadīto un gaidām pēc taustiņmūzikas festivāla "TAKTS" turpinājuma šī gada nogalē, teātra nama "Jūras vārti" Jaunajā zālē turpinās koncertu sērija "UZTAKTS". Tās ietvaros 2016.gada laikā Ventspilī jau notikuši vairāki starptautiski atzītu dažādiem taustiņinstrumentiem radītas vai adaptētas mūzikas autoru un interpretu koncerti. Pirmajā no tiem janvāra nogalē klausītājus priecēja mūziķis - eksperimentētājs Gregs Hainzs (Greg Haines), bet aprīļa sākumā - britu džeza pianista Aleksandra Hokinsa (Alexander Hawkins) trio.

Biļetes uz trio "Splashgirl" koncertu no 12.augusta plkst.12.00 pieejamas "Biļešu Serviss" tirdzniecības tīklā. Tikai pirmās 30 biļetes pieejamas par īpašu cenu – 6 eiro.

Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

Internetā:

Facebook.com/splashgirlno

soundcloud.com/splashgirl

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)