Banner 980x90

Ventspils amatiermākslas kolektīva piedalās valsts nozīmes pasākumos

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ventspils amatiermākslas kolektīvu 2015./2016.gada darba sezonā ir iestājies laiks, kuram, blakus mēģinājumu un ierastajam koncertēšanas procesam, ir raksturīga arī kolektīvu dalība dažādos valsts nozīmes pasākumos visā Latvijā.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils pilsētas domes Kultūras centra producente Gundega Buķele, Ventspils jauktais koris "Līvzeme" 21.maijā jau pabija Alojā, kur piedalījās IV Latvijas Virsdiriģentu svētkos, kas ik pēc pieciem gadiem Ziemeļvidzemes mazpilsētā pulcē vairāk nekā 1000 dalībnieku – dziedātājus un kordiriģentus no visas Latvijas un tiek rīkoti par godu novadniekam un pirmo triju Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģentam Indriķim Zīlem.

Ventspils jauktais koris "Kaiva" 28.maijā dosies uz Alūksni, lai būtu to 70 Latvijas koru un 14 pūtēju orķestru vidū, kuri piedalīsies Vidzemes un Latgales koru un pūtēju orķestru svētkos. Noslēguma koncerta "Uguns sirdī kursies tev" programmā izskanēs arī latviešu tautas dziesma "Čuči, guli, līgaviņa", kuras apdares autore ir "Kaivas" mākslinieciskā vadītāja un diriģente Ginta Rūse.

4.jūnijā uz Cēsīm ceļu mēros Ventspils vīru koris un sieviešu kori "Venda" un "Lība", lai piedalītos Latvijas sieviešu un vīru koru salidojumā, kurš ir kļuvis par tradīciju un reizi piecos gados pulcina kopā visus Latvijas sieviešu un vīru korus.

4.jūnijs būs nozīmīgs arī Ventspils 3.-5.klašu tautas deju kolektīvam "Liedags" un 6.–9.klašu tautas deju kolektīvam "Liedags", jo jaunie ventspilnieki kopā ar vairāk, kā diviem tūkstošiem dejotāju no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām, veidos krāšņos deju rakstus koncertos Tautas deju festivālā "Latvju bērni danci veda" Valmierā.

11.jūnijā Rīgā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā savam varenajam skandējumam ļausies Ventspils folkloras kopas "Laipa" un krievu folkloras kopa "Zdravica", jo notiks pasākums "Novadu dienas 2016".

18.jūnijā Tukuma Durbes estrādes priedes šalks līdzi senioru dziedātāju balsīm, jo notiks Latvijas Senioru koru svētki, kuru neiztrūkstošs dalībnieks ir arī Ventspils senioru sieviešu koris "Ziemeļzvaigzne".

Dejotājiem 18.jūnijs arī būs karsts, jo Liepājā norisināsies Kurzemes vēsturiskā novada deju svētki "Pašā jūras vidiņā". Svētkos kopā ar 99 deju kolektīviem, apliecinot, ka visa pamatu pamats ir kustība, kas iekšēji mūs vada novērtēt to, kas licies kur tālu – jūras vidiņā esam, bet izrādās ir mūsos, piedalīsies Ventspils vidējās paaudzes tautas deju kolektīvi "Strautuguns", "Kurzeme" un "Liedags", kā arī jauniešu tautas deju kolektīvs "Liedags" un Ventspils Augstskolas jauniešu tautas deju kolektīvs "Strautuguns".

Savukārt Ventspils senioru deju kopa "Brīzīte", kopā ar ārzemju un Latvijas dejotājiem, skatītājus priecēs Starptautiskajā senioru deju festivālā "Puķu balle", kurš notiks 29.jūnijā Jūrmalas pilsētā.

Bet Kurzemes Dziesmu svētkos, kuri norisināsies 2.jūlijā Kuldīgā, Ventspili pārstāvēs Ventspils Augstskolas jauktā jauniešu kora "Ventus" dziedātāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)