Banner 980x90

Ventspils novada Jaunciemā par 31 000 eiro pārbūvē ceļu uz pludmali

Rīga, 20.marts, LETA. Ventspils novada Tārgales pagastā sākta autoceļa pārbūve līdz pludmalei Jaunciemā, kas izmaksās 30 932 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Marlena Zvaigzne.

Ceļa platums būs 3,5 metri, garums 107 metri, tiks ierīkots apgriešanās laukums piekrastes tuvumā, kas paredzēts smagajam autotransportam, lai pludmalei varētu piekļūt glābšanas dienesta darbinieki. Zvaigzne skaidroja, ka Jaunciema pludmali īpaši iecienījuši makšķernieki, to labprāt izmanto arī atpūtnieki, kurus vilina neskartās dabas tuvums.

Būvatļauja būvdarbu sākšanai saņemta pagājušajā nedēļā, un darbi jāpabeidz trīs mēnešu laikā. Būvprojektu izstrādāja IK "P. Alkšņa projektu grupa", būvdarbus veic SIA "Venta 1", ar kuru noslēgts līgums par 30 932 eiro. Savukārt būvuzraudzības pakalpojumu sniedz SIA "SNB projekti", līguma summa - 4024 eiro.

Autoceļa pārbūve Ventspils novadā notiek, pateicoties pašvaldības līdzdalībai projektā "Drošība piekrastē un jūras teritorijā Latvijā un Igaunijā", kuru īsteno ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu. Ventspils novadam piešķirtais finansējums ir 30 000 eiro.

Projekta gaitā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests kopā ar Igaunijas glābšanas pārvaldi izstrādā darba standartprocedūras rokasgrāmatu Igaunijas un Latvijas glābšanas dienestu kopīgai reaģēšanai ar jūras piesārņojumu saistīto katastrofu gadījumā, kā arī papildina tehnisko aprīkojumu šādu darbu veikšanai.

Projekta noslēgumā dalībnieki organizēs divas mācības, lai stiprinātu Latvijas un Igaunijas glābšanas dienestu un partnerorganizāciju sadarbību un mācību apstākļos pārbaudītu izstrādātās darba standartprocedūras, tādējādi katastrofas gadījumā jūrā, piemērām, naftas produktu noplūdes gadījumā no kuģa operatīvi sadarbotos un savlaicīgi novērstu iespējamos vides apdraudējumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)