Banner 980x90

Ventspils pilsētas svētku ieskaņā muzicēs trīs Osokini

Publicitātes foto
Publicitātes foto
4.augustā plkst.19.00 teātra namā "Jūras vārti" koncertā "Trīs Osokini" kopā muzicēs visi trīs spožās pianistu dinastijas pārstāvji – tēvs, profesors Sergejs Osokins un viņa talantīgie dēli, neskaitāmu starptautisku konkursu laureāti Andrejs un Georgijs Osokini.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Kurzemes filharmonija" Mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga, mākslas zinātņu doktors, profesors Sergejs Osokins ir viens no šī brīža Latvijas pianisma stūrakmeņiem. Viņa dziļās, krāsainās un izsmalcinātās interpretācijas allaž sagādā īpašu baudu klasiskās mūzikas gardēžiem. Sergeja Osokina repertuārā ir visdažādāko stilu un laikmetu skaņdarbi, bet īpaši tuva viņam ir Ludvigavan Bēthovena, Roberta Šūmaņa un Aleksandra Skrjabina mūzika. Par Johanesa Brāmsa Otrā klavierkoncerta atskaņojumu Sergejs Osokins ieguvis Latvijas Lielo Mūzikas balvu. Sergejs Osokins ir ne tikai izcils pianists, bet arī ļoti talantīgs pedagogs, kurš izskolojis šībrīža veiksmīgākos un pazīstamākos jaunos latviešu pianistus - Vestardu Šimku, Artu Arnicāni, Andreju Osokinu, Elīnu Bērtiņu, Katrīnu Gupalo, Aurēliju Šimku, Georgiju Osokinu un Rihardu Plešanovu.

Andrejs Osokins ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu laureāts – Artūra Rubinšteina Starptautiskā pianistu konkursa Telavivā, Margaritas Longas un Žaka Tibo starptautiskā pianistu konkursa Parīzē, Līdsas Starptautiskā pianistu konkursa un Karalienes Elizabetes Starptautiskā pianistu konkursa Briselē. Šīs sezonas spilgtākie notikumi Andreja koncertgrafikā ir debija Berlīnes filharmonijā, uzstāšanās ar orķestri Kremerata Baltica Frankfurtē, Sergeja Rahmaņinova 2.klavierkoncerta izpildīšana kopā ar diriģentu Vladimiru Fedosejevu, kā arī slavenās poļu skaņu ierakstu kompānijas "DUX Recording Producers" izdotā soloalbuma ‘'Dedication" prezentācija.

Osokinu dinastijas jaunākais pārstāvis Georgijs Osokins šoruden, apburdams tūkstošiem klausītāju, kļuva par leģendārā Friderika Šopēna konkursa Varšavā diplomandu. Panākumi konkursā pavēruši viņam ceļu vērienīgai starptautiskai darbībai un vēl lielākai atpazīstamībai - Georgijs jau saņēmis piedāvājumus parakstīt līgumu ar japāņu un divām poļu koncertaģentūrām, uzaicinājumu koncertēt Šveicē, Polijā, Japānā un ASV, izdot trīs solo albumus, kā arī izpildīt īpaši viņam veltītu klavierkoncertu. Iepriekšējos gados Georgijs ir uzvarējis Starptautiskajā A.Skrjabina Pianistu konkursā Parīzē, Starptautiskajā Šopēna pianistu konkursā Ķīnā un ieguvis speciālo balvu 22.Starptautiskajā pianistu konkursā Moncā, Itālijā.

Biļešu cena 8,50 un 11 eiro. Biļetes iegādājamas t/n "Jūras vārti" kasē, kā arī visās "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)