Banner 980x90

"Ventspils siltums" piedāvā skolēniem iepazīt siltumenerģijas ražošanas procesu

Rīga, 18.sept., LETA. Lai veicinātu interesi par dabaszinātnēm un tehniskajām jomām, pašvaldības SIA "Ventspils siltums" piedāvās skolu jauniešiem bez maksas iepazīt siltumenerģijas ražošanas procesu izglītojošā programmā - tehniski radošajā darbnīcā "Kā siltums nonāk līdz manām mājām", aģentūru LETA informēja "Ventspils siltums" sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Altenburga.

Interaktīvajā programmā, kas izveidota 2014.gadā sadarbībā ar SIA "Aspired", uzskatāmi tiek parādīts sarežģītais siltumenerģijas ražošanas process un ta, kā siltums no katlumājas nonāk līdz patērētājam, tādejādi sekmējot jauniešu interesi gan par efektīvu resursu un enerģijas izmantošanu, gan arī enerģētikas jomu un apkārtējo vidi, stāstīja Altenburga.

Radošajā darbnīcā skolēni iegūs ne tikai teorētisko informāciju, bet arī paši varēs aktīvi darboties, pielietojot dažādas metodes, instrumentus un mērierīces, kā arī veicot pierakstus.

Radošās darbnīcas piemērotas 7.-9.klašu skolēniem, grupās līdz 15-20 cilvēkiem.

Darbnīcas ilgums ir aptuveni 90 minūtes. To var pieteikt skolā vai Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, uzņēmuma "Aspired" telpās.

Šogad "Ventspils siltums" apmaksātās radošās darbnīcas būs iespējams apmeklēt 200 skolēniem, laika posmā no 30.septembra līdz 18.oktobrim.

Lai pieteiktu skolēnu grupas darbnīcai, skolotājiem jāsūta pieteikums pa e-pastu "egita.zelve@aspired.lv" vai arī jāpiesakās pa tālruni 26629899.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)