Banner 980x90

Ventspils slimnīcā ārstējas šajā sezonā pirmais ērču encefalīta pacients

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" ārstējas šajā sezonā pirmais pacients, kurš inficējies ar ērču encefalītu. Pacients nav bijis vakcinējies pret ērču encefalītu.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga, jau pirms ērču aktivitātes perioda, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" aktīvi atgādināja, ka vienīgais drošais veids, kā cilvēks sevi var pasargāt no iespējas inficēties ar ērču encefalītu ir vakcīna. Ērču encefalīts ir bīstama infekcijas slimība, kas var noritēt dažādās smaguma pakāpēs un var atstāt sekas uz visu turpmāko dzīves kvalitāti, piemēram, cilvēkam var būt koncentrēšanās problēmas, atmiņas un runas traucējumi, galvassāpes, nogurums, traucētas pārvietošanās spējas un pat paralīze. Inficējoties ar ērču encefalīta vīrusu, novērojama paaugstināta temperatūra, pazeminātas darbaspējas, galvas un muskuļu sāpes, lauzoša sajūta kaulos, slikta dūša, kā arī izteikts nespēks. Gadījumā, ja parādās slimības simptomi, noteikti nepieciešams vērsties pie ārsta.

Slimnīcas uzņemšanas nodaļā šogad pēc palīdzības, lai noņemtu piesūkušos ērci, vērsušies jau 98 pacienti. Pirmais pacients pēc palīdzības vērsies jau 23.martā. SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" arī šobrīd aicina vakcinēties un pasargāt sevi no inficēšanās ar ērču encefalītu. Vakcinēties pret ērču encefalītu var slimnīcas procedūru kabinetā, kas atrodas 1.stāvā līdzās reģistratūrai, ieeja no Vasarnīcu ielas. Kabinets darba dienās strādā no plkst.16.00 līdz 18.30. Lai saņemtu nepieciešamo vakcināciju arī brīvdienās, par to nepieciešams iepriekš vienoties, zvanot pa tālruni 63620980 kabineta darba laikā.

Lai, dodoties zaļumos, nepieļautu ērces piesūkšanos, nepieciešams izvēlēties piemērotu apģērbu, kas neļaus ērcei pakļūt zem tā - aprocēm, apkaklei, bikšu galiem jābūt cieši pieguļošiem. Tāpat ieteicams valkāt gaišas drēbes, lai ērci varētu laikus pamanīt. Ja ērce piesūkusies, tad tā pēc iespējas ātrāk uzmanīgi jānoņem. Līdz ar ērču encefalītu iespējams saslimt arī ar Laimas slimību, un, ņemot vērā to, ka šīs slimības ierosinātāji atrodas ērces zarnās, svarīgi to nesaspiest.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)