Banner 980x90

Ventspils slimnīcai aprit 91 gads

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Otrdien, 27.septembrī, aprit 91 gads, kopš tika dibināta Ventspils slimnīca. Svinīgais slimnīcas atklāšanas pasākums norisinājās 1925.gadā, kur piedalījās toreizējais valsts prezidents Jānis Čakste, izglītības ministrs Arvīds Kalniņš un Veselības departamenta direktors Augusts Pētersons, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Bergmane.

1925.gadā, kad slimnīca tika atklāta, tajā tika izveidotas 40 gultas vietas, bet pēc deviņdesmit viena gada Ventspils slimnīca piedzīvojusi ievērojamas pārmaiņas, šobrīd nodrošinot pacientiem vairāk kā 300 gultas vietas. Īpaši nozīmīgs slimnīcai bija 2010. gads, kad tika apvienotas Ventspils un Talsu slimnīcas, izveidojot Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu, kas sniedz ļoti augsta līmeņa veselības aprūpes pakalpojumus visam Ziemeļkurzemes reģionam, un ir vadošā ārstniecības iestāde Ziemeļkurzemē. Ventspils slimnīca ir viena no retajām slimnīcām Latvijā, kas ir pilnībā rekonstruēta, un Talsos uzbūvēta pilnīgi jauna slimnīca. Slimnīcas vadība un darbinieki kopīgiem spēkiem strādā, lai nodrošinātu kvalitatīvu un mūsdienīgu veselības aprūpi. SIA "Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā" neatliekamā medicīniskā palīdzība tiek nodrošināta vairāk kā 100 tūkstoš reģiona iedzīvotājiem 24 stundas diennaktī. Gadā slimnīca stacionāri ārstē gandrīz 10 tūkstošus pacientu, bet ambulatori tiek sniegta palīdzība gandrīz 60 tūkstošiem.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca nodrošina 7 galvenās dežūrspeciālistu nozares - intensīvā terapija, pediatrija, ginekoloģija – dzemdniecība, ķirurģija, neiroloģija, traumatoloģija, kardioloģija - iekšķīgās slimības, kā arī tādas nozares, kā oftamoloģija (Kurzemes Acu centrā), infektoloģija, paliatīvā aprūpe, radioloģija – diagnostika, operatīvā oftalmoloģija, operatīvā otolaringoloģija, rehabilitācija un citas. Kopumā slimnīcā pārstāvētas 20 ārstu specialitātes.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā palīdzību sniedz 113 ārsti, 202 māsas, 92 māsu palīgi.

Arī slimnīcas speciālisti regulāri piedalās starptautiskās konferencēs, apgūstot jaunākās izmeklējumu metodes, nostiprinot savas zināšanas un apmainoties pieredzē ar kolēģiem. Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas speciālisti atzinības guvuši arī Latvijas mērogā, piemēram, fizioterapeite Arnita Birziņa, kura 2013. gadā ieguva titulu "Gada rehabilitācijas speciālists", bet šogad dzemdību nodaļas vecmāte Diāna Zaļepska saņēma titulu - "Gada vecmāte 2016".

Lai nodrošinātu pēc iespējas precīzāku pacientu izmeklēšanu Ventspils slimnīca šogad iegādājusies – mūsdienīgu STAN iekārtu dzemdību procesa monitorēšanai, perifēro vēnu vizualizācijas ierīci, fosforplašu nolasīšanas iekārtu un datortomogrāfijas kontrastvielas injektoru. Iegādāties modernas medicīniskās tehnoloģijas ik gadu iespējams, pateicoties pašvaldības atbalstam.

Slimnīca pastāvīgi strādā pie jaunu ārstu speciālistu piesaistes. Pateicoties pašvaldības atbalstam Ventspils slimnīcai izdevies piesaistīt tādus ārstus speciālistus kā otolaringologu, neirologu, kardiologu, vecmāti, ginekologu, anesteziologu – reanimatologu, radiologa asistentu, neonatologu, nefrologu, medicīnas māsas, radiologu-diagnostu, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārstu un bērnu māsu.

Slimnīca izveidojusi arī savas tradīcijas - ik gadu tiek sveikti slimnīcas labākie darbinieki un nodaļas. Šāda tradīcija ir lieliska iespēja vēlreiz izteikt pateicību par mediķu pašaizliedzīgo darbu. Tāpat par tradīciju kļuvis Ventspilī dzimušo mazuļu salidojums, kas šogad norisinājās jau piekto reizi. Katru gadu slimnīca sveic gada pirmo Ventspilī pasaulē nākušo mazuli un viņa vecākus, īpaši tiek sveikts arī 500. Ventspilī dzimušais mazulis, kas parasti pasaulē nāk oktobra beigās vai novembra sākumā.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sirsnīgi sveic slimnīcas darbiniekus svētkos un izsaka pateicību par komandas darbu kopīgu mērķu sasniegšanā, nodrošinot veselības aprūpi Ziemeļkurzemes reģiona iedzīvotājiem.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)