Banner 980x90

VVD no SIA "Ventall termināls" pieprasījis skaidrojumu par smakām un "e-degunu" darbību

Rīga, 23.jūl., LETA. Valsts vides dienests (VVD) no SIA "Ventall termināls" pieprasījis skaidrojumu par smakām un mēraparātu "e-degunu" darbību, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Saņemot sūdzības no iedzīvotājiem par naftas produktu smakām Ventspilī, VVD Ventspils reģionālās vides pārvaldes vides inspektori veica pārbaudes sešās vietās, kur smaka bija jūtama. Vides inspektori šajās teritorijās konstatēja traucējošu ķīmisku produktu smaku.

Sūdzību saņemšanas laikā vēja virziens bija no Ventspils ostas termināļu puses uz pilsētu - ziemeļu-ziemeļrietumu vējš. Tika izskatīts "e-degunu", kas indikatīvi mēra tās smakas, uz kurām ir kalibrēts jeb iestatīts, monitorings, bet pārsniegumus monitoringa stacijas nebija reģistrējušas.

Pārbaudot Ventspils ostas termināļus, vides inspektori atklāja, ka sūdzību saņemšanas laikā "Ventall termināls" no dzelzceļa vagoncisternām nolēja terc-butilmetilēteri (MTBE).

VVD Ventspils reģionālās vides pārvalde uzdevusi "Ventall termināls" sniegt skaidrojumus, vai "e-deguni" ir kalibrēti arī šīs vielas smakas uztveršanai. Uzņēmumam arī prasīts samazināt darbības intensitāti nelabvēlīgos meteoroloģiskajos apstākļos.

VVD Ventspils reģionālās vides pārvalde pašlaik vērtē, vai "Ventall termināls" nav pārkāpis uzņēmumam izsniegtās B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas nosacījumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)