Banner 980x90

Zināmi konkursanti, kas uzstāsies Ineses Galantes talantu konkursā Ventspilī

Ineses Galantes talantu konkursa žūrija veikusi pieteikumu atlasi un paziņojusi otrās kārtas dalībniekus, kuri martā tiksies ar žūriju klātienē Rīgā un Latvijas reģionos. Labākie tiksies konkursa finālā, kas notiks 19.aprīlī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv ziņo konkursa rīkotāji.

"Muzikālo talantu atlases mērķis ir iedalāms trīs soļos – atrast, attīstīt un virzīt. Pirmkārt, meklējam labākos no labākajiem, lai pelnīti izceltu tos saulītē, parādītu plašākai auditorijai. Nākamais solis – talanta spodrināšana jeb attīstīšana, pēc konkursa piedāvājot skatuves pieredzi ar izciliem māksliniekiem, kā arī profesionālas meistarklases. Trešais ir kopīgs mērķis – turpināt virzīt uz izcilību, lai mūsu perspektīvās zvaigznes varētu un vēlētos konkurēt ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas un pasaules līmenī," tā par konkursa atlasi un uzdevumiem klāsta talantu konkursa patronese Inese Galante.

Konkursa otrās kārtas dalībnieku vārdi publicēti mājaslapā www.inesesgalantestalanti.lv, kur būs atrodama arī informācija par uzstāšanās kārtību un mēģinājumu grafikiem katrā reģionālajā atlasē. 

Konkursa dalībnieki martā aicināti tikties ar konkursa žūriju klātienē, lai demonstrētu savu sniegumu.

Noklausīšanās notiks 13.martā Vidzemes koncertzālē "Cēsis", 14. un 15.martā Rīgas 3.mūzikas skolā, 17.martā – Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā un 19. martā – Jaunrades namā Ventspilī.

Atlases dalībniekiem būs jāatskaņo brīvas izvēles divi kontrastējoši skaņdarbi (līdz 15 minūtēm).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)