Banner 980x90

5 pazīmes, kas liecina – laiks pirkt jaunu mašīnu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ir pašsaprotami, ka šķirties no sava auto nav viegli. It īpaši, ja tas nokalpojis vairākus gadus, un ir bijis kopā ar Tevi priekos un bēdās. Mēdz pat teikt, ka attiecības starp mašīnu un tās īpašnieku ir ļoti īpašas. Un tas nav brīnums, jo mēs pieķeramies savām mašīnām. 

Taču, ja Tu steidzies uz darbu, skolu vai kādu citu vietu, kur jānonāk pēc iespējas ātrāk, taču Tavs auto šo uzdevumu padara teju neizpildāmu, ir skaidrs, ka pienācis laiks izbeigt līdzšinējās attiecības un meklēt citu uzticamu kompanjonu. Lai Tev palīdzētu pieņemt lēmumu, šeit ir piecas populārākās pazīmes, kas liecina – Tev nepieciešams iegādāties jaunu mašīnu. 

Remonta un apkopes izmaksas
Pat tad, ja Tev un Tavam auto līdz šim ir bijušas labas attiecības, un ar to ir domāts tas, ka Tu esi centies darīt visu, lai izvairītos no negadījumiem, veicis dārgākus remontus, regulāri vedis mašīnu uz apkopi un pārbaudēm utt., taču laika zobs ir tā lieta, no kuras nav iespējams izvairīties, un agrāk vai vēlāk automašīnas detaļas gluži vienkārši novecos un nolietosies. Un maksāt par dārgu remontu vai vairākiem lētākiem – tas ne visiem ir pa spēkam.

Eksperti mēdz teikt – ja auto remonts maksā vairāk nekā pats transportlīdzeklis, ir laiks meklēt ko citu. Tas visbiežāk attiecas uz vecākiem transportlīdzekļu modeļiem, kuriem parādās hroniskas problēmas, kas nav atrisināmas ar nelieliem remontiem. 

Tiek apdraudēta Tava drošība
Vai Tev tas nešķiet pazīstami – pūles, kuras pirms vairākiem gadiem ieguldīji sava auto uzlabošanā un uzturēšanā, tagad šķiet izgaisušas. Diemžēl, ar to saskaras daudzu mašīnu īpašnieki. Taču, ja transportlīdzekļa ārējais izskats ir tas, ko vēl var uzlabot salīdzinoši vienkāršā veidā, tad novecojušas mašīnas iekšējās daļas jau var radīt draudus Tavai un citu drošībai. 

Tādas lietas kā drošības spilveni, bremzes u.c. aspekti mašīnā ir tie, kas rūpējas par to, lai tu varētu pārvietoties bez bailēm, neapdraudot sevi un citus satiksmes dalībniekus. Ja ar kādu no īpaši svarīgām auto detaļām rodas izteiktas problēmas, ir steidzami jādomā par citas mašīnas iegādi, jo neviens iemesls nav tik svarīgs, lai tā dēļ riskētu ar savu veselību un dzīvību. Pat tad, ja auto ir ļoti mīļš. Un, lai arī kāda būtu Tava mašīna, atceries, ka prātīgi autovadītāji izvēlas KASKO polisi, kas tos pasargā no neparedzētiem izdevumiem. Vai Tev ir šī apdrošināšana?

Ir mainījies Tavs dzīvesveids
Kad mainās mūsu dzīve, visbiežāk, nepieciešams tai arī pielāgot savu transportlīdzekli. Tam par iemeslu var būt ģimenes pieaugums, bērnu došanās uz augstskolu, sabiedriskā transporta izmaiņas, mašīnas pielietojuma pārmaiņas utt. Ja arī Tev pēdējā laikā dzīvē ir noticis kas tāds, kā rezultātā mainījušies arī Tavi paradumi un aktivitātes, iespējams, ir vērts meklēt jaunu auto, kas atbildīs šī brīža situācijai. Un tas ir pilnīgi normāli, jo viss dzīvē plūst un mainās. 

Augsts degvielas patēriņš
Tev dažreiz šķiet, ka katru reizi, kad izkusties no mājas, atkal un atkal jāuzpilda degviela? Tu tikai nesen pielēji pilnu bāku, bet rādītājā redzams, ka tā jau drīz būs tukša? Vai jūti, ka degvielas iegāde automašīnai "iegriež milzīgu robu" Tavā budžetā? Tad šī acīmredzami ir nopietna problēma. 

Ņem vērā, jo vecāks būs auto, jo vairāk degvielas tas patērēs. Tādēļ, ja jūti, ka izdevumi šim mērķim jau kļūst pārāk lieli, ir vērts padomāt par naudas iekrāšanu jaunākam un ekonomiskākam transportlīdzeklim. 

Kad saproti, ka mašīna jau ir apnikusi
Būsim atklāti – dažreiz attiecības nonāk tajā punktā, kad saproti: viss, pietiek. Iespējams, Tavs auto jau ir tik vecs, ka Tev ir kauns ar to pārvietoties. Čīkstošās bremzes un kaucošais motors nudien nav pievilcīgas īpašības. Iespējams, mašīnas krāsa Tev jau ir tik ļoti apnikusi, ka vairs nespēj uz to paskatīties. 

Lai arī kāds būtu iemesls, ir jāsaņemas un jāpieņem lēmums. Jā, tas varbūt būs skumji, jo nāksies atvadīties no sena drauga, taču tici – viss notiek uz labu. Turklāt mūsdienās ir pieejami tik daudzi auto modeļi, krāsas, markas, uhhh…. atliek tikai izvēlēties to, kas atbilst Tavām vēlmēm un iespējām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)