Banner 980x90

Aptauja: Lielākā daļa Ventspils iedzīvotāju apmierināti ar dzeramā ūdens kvalitāti

Rīga, 14.janv., LETA. Ar Ventspils dzeramā ūdens kvalitāti ir apmierināti 97,1% ventspilnieku, un teju tikpat daudz to lieto ikdienā savā uzturā, liecina pagājušā gada nogalē veiktās SKDS aptaujas rezultāti, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Ūdeka" mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Vītola.

Kopš 2005.gada, kad Ventspilī tika izbūvēta dzeramā ūdens atdzelžošanas stacija, ventspilnieki ik gadu arvien augstāk novērtē pilsētas centralizētās sistēmas ūdens kvalitāti, kas pašvaldības skatījumā nozīmē, ka iedzīvotāji ir pārliecinājušies par ūdens labajām īpašībām, garšu un nešaubās par drošu tā lietošanu ikdienā savā uzturā, akcentēja Vītola.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, 77,8% ventspilnieku ikdienā lieto tikai vai pārsvarā ūdeni no krāna, bet vēl 13,9% to lieto paralēli un tikpat daudz, cik citu ūdeni.

Salīdzinājumā ar 2017.gadu pieaugums ir 0,9 %, bet ilgtermiņā rādītājs audzis būtiski - kopš 2010.gada par 12,7%, informēja uzņēmuma pārstāve.

Nelielā daļa aptaujāto, kuri Ventspils dzeramajam ūdenim devuši ne tik labu vērtējumu, kā visbiežāko iemeslu šādai atbildei min kaļķa nogulsnes. Pašvaldības SIA "Ūdeka" paskaidro, ka kaļķa klātbūtne centralizētajā ūdenī nav kaitīga un būtībā norāda uz to, ka ūdens ir attīrīts dabiskā veidā. Ūdeni atkaļķot, to ķīmiski neapstrādājot, nav iespējams.

Pašvaldības uzņēmums atgādina, ka dzeramā ūdens atdzelžošanas stacijā ūdens attīrīšanas process notiek dabiski, neizmantojot nekādas ķīmiskas vielas, tādējādi nodrošinot videi draudzīgu un cilvēkam nekaitīgu ūdens attīrīšanas procesu.

Uzņēmums savā laboratorijā regulāri veic arī ūdens pārbaudes. Vienu reizi nedēļā, piektdienās, dzeramā ūdens analīžu rādītāji tiek publicēti uzņēmuma mājaslapā "www.udeka.lv", kur ikviens var iepazīties ar analīžu rezultātiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)