Banner 980x90

Ar strūklakas atklāšanu turpināsies Ventspils pilsētas svētki

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ventspilī no 5.augusta līdz svētdienai svinēs pilsētas svētkus un Ventspils 726.dzimšanas dienu, aģentūra LETA iepriekš uzzināja pašvaldībā.

Šogad viens no pilsētas svētku spilgtākajiem notikumiem solās būt strūklakas "Fregate "Valzivs" atklāšana Lielajā laukumā šovakar. Vācu arhitekta Deivida Kuka projektētās strūklakas vēsturiskais prototips ir hercoga Jēkaba burinieks "Valzivs". Strūklaku kopumā veido 20 masti un astoņas rājas, kā arī karoga masts. Visi masti aprīkoti ar apgaismojuma un miglas efektu. Atklāšanas pasākumā skanēs speciāli šim notikumam radīts literārs darbs - Andra Akmentiņa dzejolis "Valzivs", kā arī grupas "MeloM" muzikāls priekšnesums.

Pilsētas svētkos trīs dienu garumā ventspilnieki un pilsētas viesi varēs aktīvi iesaistīties un baudīt daudzveidīgas norises - svētku gājienu, ziedu paklāju festivālu, garkāju saietu, amatnieku tirdziņu, grāmatu svētkus, spēkavīru čempionātu u.c. Muzikālas programmas uz dažādām skatuvēm piedāvās gan Latvijas mūzikas zvaigznes, gan jaunie Ventspils mūziķi.

Svētku ieskaņas koncertā teātra namā "Jūras vārti" muzicēs pianistu dinastijas pārstāvji - Sergejs, Andrejs un Georgijs Osokini. Ostas ielas promenādē klausītājus priecēs Intara Busuļa, "Abonementa orķestra" un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogramma. Savukārt nakts dejas Reņķa dārzā spēlēs grupa "Musiqq".

Īpaša vērība šogad tiks pievērsta mazajiem svētku svinētājiem. Dzīvespriecīgas izrādes bērniem, radošas norises un atraktīvas izklaides ģimenēm notiks Ostas ielas promenādē, Lielajā laukumā un citviet pilsētā.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Ventspils pašvaldības mājaslapā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)