Banner 980x90

Ghetto Games sola iespaidīgu šovu

No 8. līdz 11. augustam Ventspilī notiks starptautiskais ielu sporta un kultūras festivāls "Ghetto Games", pulcējot vairāk kā 1500 dalībnieku 20 sporta veidos. Par iespaidīgu šovu gādās gan pašmāju, gan Ziemeļeiropā atzīti ielu motociklu frīstaila pārstāvji, bet uz "Slam Dunk" sacensībām ieradīsies vairāki Eiropas līmeņa sportisti.

Vērienīgākajā Baltijas ielu sporta un kultūras festivālā "Ghetto Games" sacensības un aktivitātes noritēs 20 sporta veidos - armvrestlingā, BMX frīstailā, ekstrēmajā skrituļslidošanā, ielu basketbolā, ielu vingrošanā, ielu dejās, ielu florbolā, ielu futbolā, ielu motociklu frīstailā, longbordos, MTB frīstailā, skeitbordā, skeitborda slalomā, skimbordos, veikbordā, velo polo, velotriālā un citos, ļaujot sacensties sportistiem no visas pasaules.

Kaucošas riepas, dūmu mākoņi un neticami triki ar uguns gredzeniem – tās ir tikai dažas no lietām, ko sola festivāla "Ghetto Games" rīkotāji, jo katrs no dalībniekiem ir sagatavojis unikālu un pārsteidzošu priekšnesumu. Festivālā "Ghetto Games" piedalīsies arī pašmāju moto kaskadieru komanda "Stuntfighters", kas Ventspilī izpildīs neredzētus trikus ar uguns riņķi un sarežģīto "Stoppie Flip", un Ziemeļeiropas labākie sportisti, kas pārstāvēs ielu motociklu frīstailu - vienu no atraktīvajiem un modernākajiem motosporta veidiem.

Savu meistarību festivāla apmeklētājiem demonstrēs arī pasaules čempionāta ielu motociklu frīstailā 3. un 4. vietas ieguvēji – "Red Bull" komandas braucējs Arunas Gibeža no Lietuvas un Somijas braucējs Jona Vatanens, bet ar akrobātiku un atraktīvo braukšanas stilu klātesošos sola pārsteigt Somijas sportists Juha Ruokolainens. "Ghetto Games" festivālā varēs vērot arī Austrumeiropā pazīstamā baltkrievu sportista Nikitas Podoļski sniegumu.

Starptautiskajā "Slam Dunk" konkursā Ventspilī par uzvaru cīnīsies labākais pašmāju sportists Kristaps Dārgais, pierādot savu māku raidīt basketbola bumbu grozā no augšas. Šājās sacensībās piedalīsies arī viens no vadošajiem pasaules dankeriem, FIBA "Slam Dunk" konkursa uzvarētājs Rafals Lipinskis un Eiropā atzītais Kevins Hemi no Francijas.

Par balvām dažādās sporta disciplīnās cīnīsies vairāku valstu labākie sportisti. Savu dalību BMX frīstaila sacensībās apstiprinājis zviedrs Adrians Malmbergs, kurš pavisam nesen ieguvis godalgoto pirmo vietu pasaules čempionātā BMX frīstailā Ķelnē (Vācija). Tāpat sacensībās piedalīsies arī ievērojamākie BMX frīstaila pārstāvji no Norvēģijas, Somijas, Ukrainas, Krievijas un pat ASV. Latviju šajās sacīkstēs pārstāvēs Viktors Kronbergs, kurš no Ķelnes nesen atgriezās ar augstāko sasniegumu savā karjerā - pasaules čempionātā izcīnīto 3. vietu "dirt" disciplīnā. Savukārt starptautiskajā "Ghetto Basket" turnīrā par balvu fondu cīnīsies basketbola komandas no Ukrainas, Lietuvas, Krievijas un Polijas.

Ghetto Games ir ielu kultūras un sporta kustība, kura aizsākās 2011.gadā, vienkopus apvienojot piecus sporta veidus: basketbolu, futbolu, ielu dejas, ielu vingrošanu un skeitparku sporta veidus. Festivālu rīko ielu kultūras un sporta kustība "Ghetto Family" sadarbībā ar Ventspils pilsētu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)