Banner 980x90

Ģirģens saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas projekta korupcijas lietu vērtēs VUGD amatpersonu atbildību

Rīga, 24.maijs, LETA. Pēc Iekšējās drošības biroja (IDB) sāktās korupcijas lietas saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas būvniecību iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) vērtēs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonu atbildību, aģentūrai LETA teica padomnieks Kārlis Miksons.

Miksons konkrēti neminēja, kuru tieši amatpersonu atbildība tiks vērtēta un vai starp šīm amatpersonām būs dienesta priekšnieks Oskars Āboliņš. "Ministra uzdevums ir veikt VUGD amatpersonu rīcības pārbaudi. Pēc pārbaudes pabeigšanas tiks pieņemts lēmums par amatpersonu atbildību," norādīja Miksons.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka pēdējā laikā VUGD skārušas vairākas krimināllietas. Marta beigās IDB aizdomās par krāpšanu un dienesta viltojumu aizturēja četras VUGD Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas, tai skaitā vada komandieri.

Noziedzīgs nodarījums īstenots, krāpjoties ar darba laika uzskaiti dienesta dokumentos, kā rezultātā amatpersonas saņēma darba samaksu par laika periodu, kad faktiski nepildīja savus amata pienākumus. Noziedzīgās darbības veiktas mantkārīgā nolūkā ilgstošā laika periodā.

Citā lietā IDB pērn septembrī aizturēja toreizējo VUGD priekšnieka vietnieku Intu Sēli. Viņš apsūdzēts par valsts degvielas piesavināšanos 151 eiro vērtībā un tagad lieta ir nodota tiesai.

Jau ziņots, ka IDB aizdomās par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturējis četras VUGD Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abus brigādes komandiera vietniekus Romānu Andrijausku un Mursalu Kerimovu.

Savukārt par iespējamu kukuļdošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām, aizturēts pilnsabiedrības "Merks-Ostas celtnieks" pārstāvis un SIA "VPM Latvija" īpašnieks un darbinieks. "VPM Latvija" šajā būvobjektā veica projekta ugunsdrošības risinājumu apsekošanu.

IDB aģentūrai LETA apliecināja, ka šis būvobjekts ir Ventspils Mūzikas vidusskola un koncertzāle, kurai Ventspils dome devusi nosaukumu "Latvija".

Tāpat IDB apliecināja, ka kukuļa summa ir vairāki tūkstoši eiro, tomēr precīzāk birojā neminēja.

Kriminālprocesā veiktas vairāk nekā desmit kratīšanas, kuru laikā izņemta skaidra nauda vairāku tūkstošu eiro apjomā, datu nesēji un priekšmets, kas līdzīgs globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) slāpētājam.

Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas būvniecība Ventspils Lielā laukuma dienvidu daļā tika sākta 2017.gada februārī. Jaunās ēkas ēkas kopējā platība būs 6883 kvadrātmetri. 76% telpu paredzētas skolas vajadzībām, bet 24% - komerciālo un nekomerciālo koncertzāles funkciju īstenošanai.

Plānots, ka Ventspils Mūzikas vidusskolas ēka būs lielākā mūzikas skola ārpus Rīgas. Turklāt vienā ēkā ar Ventspils Mūzikas vidusskolu atradīsies Ventspils koncertzāle. Ēkas būvniecību bija plānots pabeigt 2019.gada pirmajā pusē.

Ēkas projektu izstrādājis vācu arhitekta Deivida Kuka pārstāvētais arhitektu birojs "Haascookzemmrich Studio 2050". Būvdarbus veic apvienība "Merks - Ostas celtnieks", kas uzvarēja iepirkuma konkursā ar piedāvāto līgumcenu 25 630 451 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Ieskaitot PVN 21% apmērā, ēkas būvniecība kopumā izmaksās aptuveni 31 miljonu eiro.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka pilnsabiedrība "Merks-Ostas celtnieks" sastāv no uzņēmumiem SIA "Merks" un SIA "Ostas Celtnieks". "Merks" pieder Igaunijas uzņēmumam "Oshausing Merko Investments". Savukārt "Ostas Celtnieks" vairākuma daļu turētājs ir Konstantins Bursakovskis, kuram pieder daļas arī uzņēmumā SIA "Ventgāze".

Savukārt SIA "VPM Latvia" pieder Latvijas pilsonim Vilnim Puļķim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)