Banner 980x90

Indrašis: Spēli Rīgas "Dinamo" sāka labāk par pretiniekiem

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien notikušo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēli ar Bratislavas "Slovan" sākusi labāk par pretiniekiem, tomēr atkal iegāza otrā trešdaļa, uzskata uzbrucējs Miks Indrašis.

Kā zināms, sezonas pēdējā izbraukuma cīņā rīdzinieki ar 2:3 pagarinājumā piekāpās Slovākijas klubam Bratislavas "Slovan", kas līdz ar šo panākumu kā pēdējais no Rietumu konferences sasniedza Gagarina kausa izcīņu.

Indrašis šajā spēlē laukumā pavadīja vairāk nekā 20 minūtes, gūstot rīdzinieku pirmos vārtus.

"Zinājām, kas viņiem ir vajadzīgs - viens punkts. Domāju, spēli iesākām pietiekami labi. No malas likās, ka spēlējām nedaudz labāk nekā viņi," Rīgas "Dinamo" preses dienests citē Indraši. "Bija momenti, kurus neizmantojām. Diemžēl, bet jāsaka - kā vienmēr iegāza otrais periods."

"Trešajā trešdaļā vienkārši gājām laukumā un centāmies atspēlēties. Divus vārtus atguvām. Protams, gribējām izbraukuma cīņas noslēgt uz nedaudz labākas nots," stāstīja uzbrucējs, kurš savu vārtu guvumu nosauca par iespēlētu vairākuma kombināciju. "Katrs atradāmies savā pozīcijā. Sākumā centos atdot piespēli, bet nevienam neizdevās atbrīvoties. Pamanīju, ka Timijs (Tims Sestito) ir nosedzis vārtsargu un metu tuvajā stūrī. Ripa veiksmīgi atrada ceļu vārtos."

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" jau kādu laiku zaudējuši cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu, bet "Slovan" šajā mačā bija jātiek kaut pie viena punkta, lai iekļūtu Gagarina kausa izcīņā.

Zīmīgi, ka šīs komandas šosezon aizvadīja četras savstarpējās spēles, nevienai no tām nenoslēdzoties pamatlaikā. Visas četras reizes triumfēja Bratislavas klubs - divreiz "bullīšos" un divreiz papildlaikā.

Latvijas klubs iepriekšējās septiņās spēlēs piedzīvojis sešus zaudējumus, turklāt šajā laikā ciesti trīs "sausie" zaudējumi savā laukumā.

"Dinamo" ar 69 punktiem 58 spēlēs joprojām ir 12.vietā Rietumu konferencē. Tagad sācies valstsvienību pārtraukums, bet pēc tā rīdzinieki noslēdzošajās divās sezonas spēlēs uzņems čempioni Sanktpēterburgas SKA un Maskavas "Dinamo", ko pārstāv savainotais Mārtiņš Karsums.

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai divus gadus pēc kārtas nav spējis kvalificēties pirmo reizi vēsturē. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Rietumu konferencē vietu izslēgšanas spēlēs nodrošinājušas visas astoņas komandas - Maskavas CSKA, Helsinku "Jokerit", Jaroslavļas "Lokomotiv", "Soči", Maskavas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Sanktpēterburgas SKA un nu arī "Slovan".

Savukārt Austrumos izslēgšanas spēlēs jau iekļuvušas Omskas "Avangard", Magņitogorskas "Metallurg", Novosibirskas "Sibirj", Ufas "Salavat Julajev", Vladivostokas "Admiral" un Kazaņas "Ak Bars". Uz pēdējām divām ceļazīmēm pretendē Jekaterinburgas "Avtomobilist", Astanas "Baris" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Detalizētu spēles izklāstu lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)