Banner 980x90

Jauniešu brīvprātīgais darbs Ventspils bibliotēkā

Trešdien, 24.oktobrī, plkst.17.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks pasākums, kurā piedalīsies Ventspils bibliotēkas, v/a Latvijas neredzīgo biedrības Ventspils filiālbibliotēkas pārstāvji, iedzīvotāji ar īpašām vajadzībām un Ventspils Augstskolas studenti, kuri vēlas iesaistīties brīvprātīgā darba kustībā, lasot grāmatas un žurnālus cilvēkiem ar redzes problēmām, portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils bibliotēkā.

Uzrunājot un aicinot iedzīvotājus ar īpašām vajadzībām izmantot bibliotēku gan informācijas iegūšanai, gan sociālo kontaktu veidošanai no vienas puses un, aicinot jauniešus iesaistīties brīvprātīgā darba kustībā savā brīvajā laikā no otras puses, bibliotēkas mērķis ir sekmēt kādas iedzīvotāju grupas dzīves kvalitātes uzlabošanu un jaunu zināšanu, pieredzes, savu prasmju un talanta attīstību brīvprātīgā darba veicējiem.

Pasākuma gaitā, abām pusēm iepazīstoties, tiks meklēt turpmākie sadarbības veidi un iespējas.

Brīvprātīgais darbs ir visā pasaulē atzīts un populārs veids, kā iedzīvotāji iesaistās sabiedriskajā dzīvē un pārveido, uzlabo savu un apkārtējo dzīves kvalitāti, darbojoties gan valstiskās, gan nevalstiskās un privātās organizācijās. Brīvprātīgā darba tradīcijas pasaulē ir aizsāktas vairāk kā pirms 100 gadiem. Pirmās valstis bija Nīderlande un ASV, mūsdienās šī kustība ir ieguvusi starptautisku skanējumu. Citās pasaules valstīs brīvprātīgais darbs ir ļoti izplatīts, piemēram, Skandināvijas valstīs ap 30% iedzīvotāju darbojas kā brīvprātīgie, Vācijā tie ir 34%, ASV vairāk kā 50% iedzīvotāju. Mērķtiecīgi un organizēti brīvprātīgo kustība Latvijā tiek attīstīta tikai no 1998.gada. Šobrīd Latvijā norit darbs pie brīvprātīgo darba tiesiskā regulējuma definēšanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)