Banner 980x90

Kādas ir kontaktlēcu priekšrocības un kas jāzina par to lietošanu

Brilles kā redzes korekcijas līdzeklis zināmas jau sen, bet lēcas acīm kā ikdienas risinājums parādījušās salīdzinoši nesen, tāpēc attiecībā uz kontaktlēcām joprojām valda zināma skepse un aizspriedumi. Tomēr tieši kontaktlēcas ir mūsdienīgiem un aktīviem cilvēkiem piemērots redzes korekcijas līdzeklis, kurš var sniegt daudz priekšrocību. 

• Acu lēcas ir nemanāmas un neizmaina vizuālo tēlu.
• Kontaktlēcas neierobežo fiziskās aktivitātes.
• Lēcu stāvokli neietekmē laika apstākļi (lietus, karstums, mitrums), kā tas notiek ar brillēm.
• Kontaktlēcas var nēsāt kopā ar saulesbrillēm.
• Iespējams izvēlēties krāsainās kontaktlēcas ar dioptrijām, kas ļaus izmainīt acu krāsu vai izcelt dabisko.
• Acu lēcas ir piemērotas arī bērniem.
• Kontaktlēcas var izmantot pamīšus ar brillēm, pielāgojoties ikdienas vajadzībām un aktivitātēm.

Kontaktlēcas ir drošas, ja ievēro lietošanas nosacījumus
Viens no iemesliem, kas attur izmēģināt redzes korekcijai kontaktlēcas, ir bažas par to, kādu ietekmi lēcas atstāj uz acu veselību. Jāatgādina, ka acu lēcas ir pilnībā drošas ikdienas lietošanai, ja:
• tās ir izrakstījis ārsts atbilstoši individuālām vajadzībām;
• lēcas tiek ieliktas un izņemtas pareizi;
• tiek ievēroti visi lēcu kopšanas un roku higiēnas nosacījumi;
• ir ievērots lēcu lietošanas režīms;
• tās iegādātas pie uzticama pārdevēja.

Pirms kontaktlēcu lietošanas ir jāveic redzes pārbaude pie speciālista, kurš izvērtēs visus apstākļus un izsniegs recepti tādu lēcu iegāde, kas piemērotas redzes traucējumu specifikai un dzīvesveidam. Redzes speciālists arī pastāstīs par pareizu lēcu ielikšanu, izņemšanu un kopšanu. Šo nosacījumu ievērošana prasa pašdisciplīnu, tāpēc kontaktlēcas kā ikdienas redzes korekcijas līdzeklis ir piemērots cilvēkiem, kuri saprot šo higiēnas nosacījumu svarīgumu un spēj tos vienmēr ievērot. Tas jāņem vērā arī tad, ja izvēlas acu lēcas bērnam, jāizvērtē, vai viņš ir gana patstāvīgs un spēs ievērot lēcu lietošanas nosacījumus.

Visērtāk lietot ir vienas dienas lēcas, jo tās nav jāuzglabā un jātīra ar speciālu šķidrumu, dienas beigās tās var izmest un pēc tam ņemt atkal jaunu iepakojumu. Tomēr vienas dienas lēcas kā ikdienas redzes korekcijas līdzeklis izmaksā dārgāk, tāpēc regulārai lietošanai biežākā izvēle ir divu nedēļu un mēneša lietošanas kontaktlēcas. Vienas dienas lēcas ir ērtas brīvdienām, ceļojumiem, sportiskām aktivitātēm, atsevišķiem gadījumiem, kad vēlaties brilles nomainīt pret lēcām. 

Ar kontaktlēcām nedrīkst:
• peldēties, iet dušā un citās vietās, kur uz lēcām nokļūst ūdens;
• atrasties piedūmotās telpās;
• pieļaut dezodorantu, laku un citu izsmidzināmu produktu nokļūšanu acīs.

Ja lēcu lietošanas laikā rodas acu apsārtums, sāpes, redzes traucējumi, spēcīgas galvassāpes un citas sūdzības, tad lēcas nekavējoties ir jāizņem un jāvēršas pie redzes speciālista, lai noskaidrotu, kāds ir bijis simptomu rašanās iemesls. 

Kvalitatīvas kontaktlēcas varat pasūtīt e-veikalā Lensor.eu
Kontaktlēcas ir medicīnas prece, tāpēc jāatceras par drošu un atbildīgu to iegādi. Vislabāk izvēlēties uzticamu pārdevēju ar labu reputāciju. 

Kontaktlēcas plašā klāstā internetā jebkurā sev ērtā laikā varat iegādāties e-veikalā Lensor.eu. Preču sortimentā pieejamas visa veida acu lēcas – vienas dienas, divu nedēļu, mēneša un pagarinātās lietošanas lēcas, kā arī toriskās, multifokālās un krāsainās kontaktlēcas. Visas Lensor.eu piedāvātās kontaktlēcas ir 100% oriģināls pasaules vadošo ražotāju produkts.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)