Banner 980x90

Kaimiņš apsver kandidēšanu uz Ventspils mēra amatu

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) apsver iespēju kandidēt Ventspils domes vēlēšanās, lai ievēlēšanas gadījumā varētu pretendēt uz pilsētas domes priekšsēdētāja amatu.

Kaimiņš aģentūrai LETA pauda, ka Ventspilī ir vairākas labas lietas, taču ir "viena maza problēma" - smagos noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"). Deputāts uzskata, ka Lembergam būtu jāatrodas "cietumā, nevis Ventspils domē". Kaimiņš uzskata, ka Ventspilī tiekot īstenotas represijas pret vietējiem iedzīvotājiem, piemēram, cilvēki nevarot izteikties negatīvi par pašvaldību, jo tādā gadījumā no darba varētu tikt atlaists arī kāds radinieks.

Deputāts arī piebilda, ka sabiedrībai jābūt informētai pa Lemberga tiesas procesu.

Tajā pašā laikā partijai vēl vajadzēs apsvērt visus "par" un "pret", vai Kaimiņam piedalīties pašvaldību vēlēšanās, jo ievēlēšanas gadījumā viņš varētu zaudēt Saeimas deputāta mandātu, norādīja politiķis.

"Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likums" nosaka, ka ievēlēšanas gadījumā pašvaldībā Saeimas deputāts zaudē parlamentārieša mandātu. Saeimas Kārtības rullī noteikts, ka deputāta pilnvaras izbeidzas arī ar brīdi, kad viņš paziņojis par mandāta nolikšanu.

Partija "KPV LV" savu nodaļu Ventspilī plāno dibināt pilsētas svētku laikā un politiskais spēks vēlēsies redzēt, vai saņems atļauju pasākuma norisei, norādīja deputāts. Savukārt līdz janvārim partija plāno nokomplektēt sarakstus pašvaldību vēlēšanām.

Pašlaik partijai ir dibinātas 18 reģionālās grupas Latvijā un četras Lielbritānijā.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 2017.gada 3.jūnijā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)