Banner 980x90

"Kihnu Veeteed" līdz septembra beigām jāiesniedz piedāvājums par prāmju satiksmi starp Mentu un Ventspili

Tallina, 7.aug., LETA--BNS. Sāremā pašvaldība nolēmusi līdz 30.septembrim pagarināt termiņu, kurā Igaunijas kompānija "Kihnu Veeteed" var iesniegt savu galīgo piedāvājumu par prāmju satiksmes atjaunošanu starp Mentu un Ventspils ostām.

"Kihnu Veeteed" bija vienīgā kompānija, kas piedalījās publiskajā iepirkuma konkursā ar diviem kuģiem, no kuriem viens tika atzīts par piemērotu konkursa nosacījumiem. Pašvaldība bija noteikusi, ka kompānijai līdz 23.augustam jāiesniedz konkrēts piedāvājums.

Tomēr uzņēmums lūdza pagarinājumu piedāvājuma iesniegšanai, ko pašvaldība apmierināja.

Veiksmīga iepirkuma gadījumā uzvarētājs "Kihnu Veeteed" iegūs piecu gadu līgumu Mentu-Venspils prāmju līnijas apkalpošanai. Pašvaldība sagaida, ka regulāra prāmju satiksme ik gadu sezonā no 1.jūnija līdz 31.augustam tiks nodrošināta vismaz trīs reizes nedēļā. Precīzāks prāmju satiksmes periods, grafiks un biežums tiks noteikts līgumā.

Ja būs iespējams, prāmju satiksme starp Mentu un Ventspili tiks atjaunota nākamajā vasarā.

No 2006. līdz 2008.gadam prāmju satiksmi starp Mentu ostu Sāremā un Ventspili nodrošināja Igaunijas kompānijas "Saaremaa Laevakompanii" meitasuzņēmums "SSC Ferries" ar prāmi "Scania".

Šai laikā prāmis pārvadāja kopumā 60 000 pasažieru un aptuveni 14 000 transportlīdzekļu. Divas trešdaļas pasažieru bija ārvalstu tūristi, un biļetes maksāja 360 līdz 420 Igaunijas kronas (23 līdz 27 eiro) atkarībā no sezonas, bet par transportlīdzekļa pārvadāšanu bija jāmaksā 28 līdz 38 eiro. Sākoties krīzei, uzņēmums līniju slēdza.

Pagājušā gada jūnijā Ventspils un Sāremā pašvaldību un Ventspils brīvostas pārstāvji nolēma kopīgi sākt piemērota prāmja meklēšanu, bet oktobrī sāka izstrādāt noteikumus konkursam, lai izraudzītos prāmju līnijas operatoru.

Kā laikrakstam "Saarte Haal" jūnijā sacīja Sāremā pagasta vecākā vietniece Marili Nītsa, kad beigsies konkurss, noskaidrosies nepieciešamo subsīdiju apjoms, kuru segšanu gatavojas uzņemties Ventspils brīvosta un Sāremā pašvaldība.

Igaunijas kompānija "Kihnu Veeted" dibināta 2003.gadā. Tās flotē ir astoņi prāmji, kas uztur satiksmi starp Igaunijas salām, kā arī starp salām un valsts kontinentālo daļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)