Banner 980x90

Lattelecom vienīgais pretendents uz virszemes TV apraidi

Elektronisko sakaru komersants "Lattelecom" kā vienīgais pretendents pieteicies konkursā veikt virszemes ciparu apraidi no 2014.gada 1.janvāra, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Lattelecom" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

To, ka "Lattelecom" ir vienīgais pretendents konkursā "Maksas televīzijas pakalpojuma nodrošināšana zemes apraidē", kuram pieteikšanās beidzās otrdien apstiprināja arī Nacionālās elektronisko plašsaziņu līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniece Aija Dulevska.

Satiksmes ministrija (SM) norāda, ka konkursa komisija, kuras sastāvā iekļauti pārstāvji no SM, Kultūras ministrijas, Konkurences padomes un NEPLP, jau sākusi darbu, lai vērtētu pretendenta sagatavotā piedāvājuma atbilstību nolikuma prasībām. Kā norādīja konkursa komisijas priekšsēdētāja vietnieks, Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis, neskatoties uz to, ka ir tikai viens pretendents, komisija rūpīgi vērtēs katras prasības izpildi, lai pieņemtu objektīvi pamatotu lēmumu par uzvarētāju, kas jāiesniedz apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Ministru kabinets konkursa nolikumu izsludināja 9.aprīlī. Konkurss ir par vienu licenci maksas ciparu virszemes apraides nodrošināšanai no 2014.gada 1.janvāra līdz 2021.gada 31.decembrim.

Komentārā "Nozare.lv" par piedalīšanos konkursā "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis raksta: "Uzskatām, ka "Lattelecom" Virszemes televīzija arī turpmāk varēs ieņemt svarīgu lomu TV piegādei daudziem iedzīvotājiem, jo plānojam saglabāt skatītājiem draudzīgu pakalpojumu cenu līmeni, izcilu apkalpošanas servisu un turpināt piedāvāt cik vien iespējams latvisku un kvalitatīvu TV saturu."

Kā ziņots, vēl nesen nebija skaidrs, vai konkurents "Baltcom", kuram notiek pārpirkšanas un apvienošanās sarunas ar maksas televīzijas un elektronisko sakaru komersantu "Izzi", arī nepiedalīsies konkursā uz vienīgo virszemes apraides licenci no 2014.gada.

Pirms tam bija asas debates Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā par to, vai nerīkot konkursu vairāk nekā vienai licencei, un komisija ieteica variantu ar vairāk nekā vienu licenci, bet Saeima nobalsoja par grozījumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā (EPLL), kas paredz tikai vienu licenci.

Atskatoties uz šīm debatēm un diskusijām sabiedrībā, Gulbis raksta: "Kaislības un interesi ap šo konkursu un vēlmi nodrošināt ciparu apraidi turpmākajā laika periodā līdz šim paudušas gan nozares asociācijas, gan vairāki komersanti, tai skaitā klaji lobējot savas intereses un viedokli."

Kā novēroja "Nozare.lv", arī "Lattelecom" pārstāvji piedalījās komisijas sēdēs, pauda savu viedokli un piedalījās debatēs ar citu operatoru un sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem, kas aizstāvēja vairāk nekā vienas licences izsniegšanu.

Patlaban gan maksas, gan bezmaksas virszemes televīzijas apraidi nodrošina "Lattelecom" sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC). Savukārt no 2014.gada 1.janvāra par bezmaksas kanālu - Latvijas Televīzijas (LTV) abu kanālu un, iespējams, arī "TV3" un "Latvijas Neatkarīgas televīzijas" (LNT) - apraidi atbildēs tikai LVRTC, bet par maksas kanāliem - konkursa uzvarētājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)