Banner 980x90

Latvijas goda konsuli Ventspilī un Liepājā iepazinušies ar uzņēmējdarbības vidi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
​Latvijas goda konsuli Ventspilī un Liepājā iepazinušies ar uzņēmējdarbības vidi, aģentūra LETA uzzināja Ārlietu minitrijā (ĀM).

Sestdien, 2.jūlijā, noslēdzās 8.Latvijas godu konsulu sanāksme, kuras laikā goda konsuli apmeklēja arī Ventspili un Liepāju, lai izzinātu uzņēmējdarbības un investīciju vidi reģionos.

Piektdien, 1.jūlijā, Ventspilī Latvijas goda konsuli tikās ar pašvaldības pārstāvjiem, apmeklēja Ventspils brīvostu, kā arī iepazinās ar investīciju un uzņēmējdarbības iespējām pilsētā. Konsuli apmeklēja komunālo transportlīdzekļu ražotni "Bucher Municipal" Ltd, kas īsteno augstskolu absolventu iesaistīšanu darba tirgū. Tāpat goda konsuli viesojās Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā un elektronikas sistēmu ražotnē "HansaMatrix", kura risinājumus savos bezpilota lidaparātos izmanto arī Ventspilī esošais uzņēmums "AirDog".

Turpinot reģionālo vizīti Liepājā šodien goda konsuli iepazina "UPB Holding" grupas attīstības plānus, kā arī pilsētas tūrisma un kultūras stūrakmeņus - jauno koncertzāli "Lielais dzintars", Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāli, kā arī Šķēdes holokausta memoriālu.

ĀM Latvijas goda konsulu sanāksmes reizi divos gados rīko kopš 2002.gada. Goda konsuliem ir svarīga loma Latvijas vārda atpazīstamības veicināšanā pasaulē, kā arī investīciju piesaistē, tostarp no reģioniem, kur Latvijai nav diplomātisko pārstāvniecību.

Kā vēstīts, uz 8.Latvijas goda konsulu sanāksmi, kas norisinājās no 30.jūnija līdz 2.jūlijam, bija ieradušies 90 Latvijas goda konsuli no 52 pasaules valstīm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)