Banner 980x90

Līdz oktobra vidum Ventspilī atjaunos Dienvidu mola skatu torni

Rīga, 20.sept., LETA. Šonedēļ Ventspilī sākušies Dienvidu mola skatu torņa atjaunošanas darbi, kurus plānots pabeigt oktobra vidū, aģentūru LETA informēja Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

Dienvidu mola skatu tornim tiks mainītas un pārkrāsotas koka detaļas, kā arī metinātas un krāsotas metāla konstrukcijas.

Ventspils Dienvidu mola skatu tornis ir izveidots uz Padomju armijas bijušā lokatora torņa pamatiem, piemērojot to apmeklētājiem. Paša torņa augstums ir 12 metri, bet tā pamati atrodas uz apmēram septiņus metrus augstas kāpas, tā ka torņa kopējais augstums ir aptuveni 19 metri virs jūras līmeņa. Tornis atrodas pie Ventspils Dienvidu mola un no tā labi pārskatāma ostas teritorija ar jūras vārtiem Ventas lejtecē un pilsētas pludmale. Torņa skatu platformā atrodas arī tālskatis.

Jau ziņots, ka augusta izskaņā publiskam apmeklējumam Ventspilī tika atvērts atjaunotais Dienvidu mols. Dienvidu mola atjaunošanas darbus saskaņā ar noslēgto līgumu par 2,4 miljoniem eiro veica AS "BMGS".

Dienvidu mols ir viena no svarīgākajām ostas hidrobūvēm, kas aizsargā to no viļņiem, vējiem, ledus un smilšu sanesumiem. Iepriekšējie rekonstrukcijas remontdarbi Dienvidu molā notika 90.gadu vidū.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)