Banner 980x90

Nedēļas izskaņā Ventspilī notiks skolēnu koncerts "Ventspils bērnu soļi laikā"

Rīga, 5.nov., LETA. Piektdien, 9.novembrī, Olimpiskā centra "Ventspils" hallē pirmo reizi norisināsies 1500 Ventspils izglītības un kultūras iestāžu audzēkņu kopīgi gatavots dižkoncerts "Ventspils bērnu soļi laikā", aģentūru LETA informēja Ventspils Jaunrades nama direktores vietniece kultūrizglītības jautājumus Baiba Laua.

Pasākums sāksies plkst.19 un tā mērķis ir parādīt, ka mūsu nākotne ir šeit - no senajām 100 gadu personībām līdz nākošās simtgades bērniem.

Koncertā tiks caurvīts pretstatu motīvs - toreiz un tagad, dižgari un jaunie talanti. Katrā bērnā, kas koncertā piedalās, var būt nākamais Ziedonis vai Latvijas prezidents, Elīna Garanča vai Māte Terēze. Dižkoncerts atspoguļos ideju par sapņiem, uzdevumiem un izdošanos, klāstīja Laua.

Priekšnesumi savienosies ar projekciju intermēdijām, kuras atspoguļos seno Ventspili un nākotnes Ventspili. Senā pilsēta tiks parādīta ar Ingrīdas Štrumfas Ventspils grāmatas motīviem, savukārt jaunās pilsētas atspoguļojumam – talantīgo Ventspils jauniešu zīmējumi un muzikālie priekšnesumi.

Koncertā piedalīsies Ventspils zēnu un meiteņu kori, jauktie kori, tautas deju un mūsdienu deju kolektīvi, Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, netradicionālais orķestris, pūtēju orķestris, Ventspils Bigbends un zvanu ansamblis "Saules zvani".

Programmā piedalīsies ap 900 dziedātāji, 600 dejotāji un pirmsskolnieki un 100 instrumentālisti.

Pasākumu vadīs diriģents Ints Teterovskis un Ventspils Centra sākumskolas audzēknis Olivers Matvejevs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)