Banner 980x90

Nedēļas nogalē Ventspilī norisināsies Lībiešu kultūras dienas

Rīga, 15.okt., LETA. 19.oktobrī un 20.oktobrī Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā un Ventspils Galvenajā bibliotēkā norisināsies Lībiešu kultūras dienu pasākumi, aģentūru LETA informēja Ventspils lībiešu apvienība "Rānda".

Lībiešu kultūras dienas Ventspilī aizsāksies piektdien, 19.oktobrī, plkst.17, Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā, kur notiks kultūras dienu ieskaņas pasākums - dzejas vakars. Tajā dzeju lībiešu un latviešu valodā lasīs lībiešu dzejnieki Baiba Damberga un Valts Ernštreits, bet to tulkojumu angļu valodā - bilingvālā lībiešu un angļu krājuma "Trillium" atdzejotājs Raiens van Vinkls. Dzejas vakaru ar dziesmām kuplinās Ventspils lībiešu ansamblis "Rāndalist".

Lībiešu kultūras dienu otrā diena sāksies plkst.10 ar īsu piemiņas brīdi pie lībiešu dzejnieka Jāņa Prinča pieminekļa, bet plkst.11 Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks starptautisko zinātnisko lasījumu sesija "Livonica VI" "Lībieši: valoda, vēsture, kultūra". Zinātnisko lasījumu sesijā Ventspils novada pašvaldības informatīvā izdevuma redaktore Marlena Zvaigzne stāstīs par Ventspils novada pašvaldības devumu lībiešu kultūras mantojuma saglabāšanā, jaundibinātā Latvijas Universitātes Lībiešu institūta vadītājs Valts Ernštreits runās par tulkotiem lībiešu vietvārdiem Latvijā, gaidāmas arī citas uzstāšanās.

Noslēdzot Lībiešu kultūras dienu pasākumus, sestdien, 20.oktobrī, plkst.16, turpat Ventspils Galvenajā bibliotēkā izskanēs koncerts "Ar dziesmām cauri lībiešu ciemiem", kurā piedalīsies Ventspils lībiešu ansamblis "Rāndalist", Kolkas lībiešu ansamblis "Laula", Rīgas lībiešu ansamblis "Līvlist" un Salaspils koris "Lōja".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)