Banner 980x90

Notiks uzklausīšanas sanāksme par ūdenssaimniecības tarifu projektu Talsu novadā

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) šodien rīko uzklausīšanas sanāksmi par SIA "Talsu ūdens" iesniegto projektu, kas paredz ūdensapgādes tarifu 1,18 eiro par kubikmetru un kanalizācijas pakalpojumu tarifu - 1,9 eiro par kubikmetru.

Rīga, 8.nov., LETA. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) šodien rīko uzklausīšanas sanāksmi par SIA "Talsu ūdens" iesniegto projektu, kas paredz ūdensapgādes tarifu 1,18 eiro par kubikmetru un kanalizācijas pakalpojumu tarifu - 1,9 eiro par kubikmetru, aģentūru LETA informēja SPRK pārstāve Ieva Lazdiņa. SPRK kopsavilkumā par "Talsu ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu norādīts, ka pašreiz Talsos, Stendē, Sabilē, Valdemārpilī, Ģibuļu pagasta Pastendes un Spāres ciemā un Lībagu, Laidzes, Lubes, Ārlavas, Vadgales, Īves, Abavas, Strazdes, Balgales un Virbu pagastā ūdensapgādes tarifs ir 0,93 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs ir 1,17 eiro par kubikmetru. Savukārt Ķūlciema pagastā ūdensapgādes tarifs ir 1,3 eiro par kubikmetru un kanalizācijas tarifs - 1,63 eiro par kubikmetru, bet Laucienes pagastā attiecīgie tarifi ir 1,2 eiro par kubikmetru un 1,45 eiro par kubikmetru. Jaunais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projekts visā Talsu novadā paredz ūdensapgādes tarifu 1,18 eiro par kubikmetru, savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifs paredzēts 1,9 eiro par kubikmetru. Tarifu projektā nav iekļauts pievienotās vērtības nodoklis. SPRK organizētā uzklausīšanas sanāksme notiks šodien plkst.12 Talsu novada pašvaldības administrācijas ēkas Lielajā zālē, Kareivju ielā 7, Talsos. Sanāksmē, kurā aicināti piedalīties "Talsu ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāji, uzņēmuma pilnvarotais pārstāvis iepazīstinās ar plānotā ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projekta būtību un ekonomisko pamatojumu. Jau ziņots, ka no nākamā gada 1.februāra plānots būtiski paaugstināt maksu par ūdeni un kanalizāciju lielākajai daļai Talsu novada iedzīvotāju. Lielākajā daļā Talsu pašvaldības teritorijā maksa par ūdeni pieaugs par 26,9%, savukārt visā novadā maksa par kanalizāciju pieaugs no 15,8% līdz 62,4%. Uzņēmumā skaidroja, ka spēkā esošā tarifa izmaiņas ir saistītas ar uzņēmuma ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas darbības zonas paplašināšanos Talsu novadā, kas rada darbaspēka, nolietojuma, energoresursu izmaksu pieaugumu, kas vairs nav nosedzams ar esošajiem uzņēmuma ieņēmumiem par sniegtajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem. Kompānija "Talsu ūdens" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 10,382 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 1,249 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi bija 179 436 eiro. "Talsu ūdens" pieder Talsu novada pašvaldībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)