Banner 980x90

Pasaules brīvo zonu pētījumā Ventspils brīvosta saņēmusi trīs atzinības

Foto: Ventspils24.lv
Foto: Ventspils24.lv

Britu laikraksta "Financial Times" izdevumā "fDi Intelligence" publicētajā pētījumā "2015.gada globālās brīvās zonas - uzvarētāji" Ventspils brīvostai piešķirtas trīs speciālās nominācijas - par darbības globālo mērogu, kā arī ražošanas ēku un infrastruktūras attīstību, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

"fDi Intelligence" eksperti brīvās zonas vērtējuši pēc īpaši izstrādātiem kritērijiem. Atsevišķas speciālās ekonomiskās zonas, kas neieguva visaugstāko punktu skaitu, bet, pēc ekspertu domām, tomēr pelnījušas ievērību, saņēmušas atzinību dažādās speciālajās nominācijās. Ventspils brīvosta ieguvusi trīs speciālās nominācijas - par darbības globālo mērogu, ražošanas ēku attīstību un infrastruktūras uzlabojumiem.

Piešķirot Ventspils brīvostai nomināciju par darbības globālo mērogu, eksperti augstu novērtējuši Ventspils brīvostas īstenoto aktīvo mārketingu starptautiskā mērogā. Eksperti novērtējuši arī Ventspils brīvostas mājaslapu, kas nodrošina investoriem plašu informāciju četrās valodās, tostarp ķīniešu. Tāpat atzinību guvušas Ventspils brīvostas īstenotās tiešā mārketinga kampaņas Skandināvijas valstīs, Vācijā, Krievijā un Ķīnā, kā arī aktīvā dalība vadošajos nozares pasākumos Eiropā, Āzijā un Amerikā, skaidroja Ieviņa.

Speciālā nominācija par ražošanas ēku un infrastruktūras attīstību Ventspils brīvostai piešķirta, novērtējot tās ieguldījumu gan esošās infrastruktūras attīstībā, gan arī jaunu ražošanas platību būvniecībā un attīstības veicināšanā. Kā norādīja Ieviņa, Ventspils industrializācijas process mērķtiecīgi sākts 2002.gadā un pašvaldības un brīvostas īstenotās aktivitātes devušas rezultātu - 12 gadu laikā rūpnieciskās produkcijas izlaides rādītāji Ventspilī palielinājušies 21 reizi, bet eksporta apjoms palielinājies 40 reizes.

Tāpat speciālā nominācija Ventspils brīvostai tikusi par infrastruktūras uzlabojumiem - pievedceļu būvniecību un rekonstrukciju, jaunu termināļu celtniecību, kā arī citiem ostas rekonstrukcijas darbiem.

Par globālo uzvarētāju "fDi Intelligence" pētījumā 2015.gadā kļuvusi "DMCC Free Zone" Apvienotajos Arābu Emirātos, bet Eiropas reģionā visvairāk punktu ieguvusi Katovices speciālā ekonomiskā zona Polijā.

"fDi Intelligence" jau vairākus gadus vērtē brīvās ekonomiskās zonas pasaulē. Ja agrāk lietotā metodoloģija nosauca nākotnes brīvās ekonomiskās zonas, atsevišķi nodalot ostu zonas, tad pašlaik "fDi Intelligence" vērtē šībrīža daudzsološākās un investoru piesaistē veiksmīgākās brīvās ekonomiskās zonas. "fDi Intelligence" aicināja pētījumam pieteikties speciālās ekonomiskās zonas, valsts institūcijas un investīciju piesaistes struktūras visā pasaulē.

"fDi Intelligence" ir "Financial Times Ltd." grupas daļa, kas specializējas jomās, kas saistītas ar tiešajām ārvalstu investīcijām un šo investīciju piesaisti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)