Banner 980x90

Piebalgs: premjerministra vai Eiropas lietu ministra amats nav dienaskārtībā

Premjerministra vai Eiropas lietu ministra amata ieņemšana nav manā dienaskārtībā, tā sarunā ar aģentūru LETA sacīja Eiropas Savienības (ES) attīstības komisārs Andris Piebalgs (V).

Piebalgs skaidroja, ka viņu interesē Latvijas politika, neskatoties uz faktu, ka tajā pēdējos gados nav bijis ļoti aktīvs.

"Taču šeit es biju ļoti aktīvs Eiropas Tautas partijas (ETP) grupā, un tas ir pilnīgi loģisks solis, ka es iestājos "Vienotībā", jo es uzskatu, ka partija ir veikusi labu darbu Latvijā," sacīja Piebalgs.

Vaicāts, vai no partijas puses bija uzaicinājumi, Piebalgs skaidroja, ka tolaik aktuāls bija jautājums, vai viņu vispār uzņems partijā.

"Man nebija speciāla aicinājuma, taču, pirms es nodevu iesniegumu, es runāju - vai mani maz ņems pretī."

Jautāts par Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) teikto, ka viņa ļoti priecātos, ja Piebalgs būtu gatavs stāties valdības vadītāja amatā, komisārs norādīja, ka Straujumai ir mandāts un viņš viņai vēl veiksmi.

"Iespēja ieņemt premjerministra vai Eiropas lietu ministra amatu nav dienaskārtībā, un, ja tas nav dienaskārtībā, man nav jāpieņem nekāda pozīcija. Protams, tā kā šeit es esmu jau gandrīz beidzis savu darbu, šobrīd nav nekā tāda, kas man to neļautu darīt, bet tas patlaban nav aktuāli. Viena lieta ir strādāt partijā, bet otra - tiešām atrast, ar ko es nodarbošos, un tas šobrīd nav skaidrs," sacīja Piebalgs, norādot, ka valdībā strādāt nevēlētos.

Savukārt runājot par iespēju ieņemt partijas vadītāja amatu, komisārs pauda uzskatu, ka Solvita Āboltiņa (V) ir ļoti laba līdere.

"Es saprotu, ka viņa var būt sarūgtināta, bet viņa turpina, un es to ļoti apsveicu," atzina Piebalgs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)