Banner 980x90

"Ventspils" futbolisti aizvada UEFA Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes spēli

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Latvijas futbola klubi "Jelgava" un "Ventspils" ceturtdien, 21.jūlijā, savās mājās aizvada UEFA Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes spēles uzņemot attiecīgi Slovākijas un Skotijas vicečempionus.

Pirmie laukumā plkst.18.00 Ventspils Olimpiskā centra stadionā dosies "Ventspils" un skotu kluba "Aberdeen" futbolisti, bet pusstundu vēlāk Zemgales Olimpiskajā centrā sāksies "Jelgavas" un Bratislavas "Slovan" duelis.

Lielākas izredzes iekļūt Eiropas līgas trešajā kvalifikācijas kārtā ir "Jelgavai", kas pirmajā spēlē viesos pirms nedēļas nospēlēja neizšķirti 0:0.

Abām komandām līdzīgajā cīņā bija vairākas iespējas gūt vārtus, taču tās netika izmantotas.

Uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs trešajā kvalifikācijas kārtā, kur tiksies ar Izraēlas vienību Jeruzalemes "Beitar" vai Kipras komandu Nikosijas "Omonia". Šo komandu pirmajā duelī mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Izraēlas klubs.

Pēc spēles Bratislavā jelgavnieki svētdien sākot aizstāvēt šogad izcīnīto Latvijas kausu, astotdaļfināla cīņā grūtā mačā papildlaikā ar 2:0 uzvarēja titulēto Rīgas "Skonto", kas šosezon spēlē Latvijas pirmajā līgā. Savukārt "Slovan" svētdien ar grūtu uzvaru sāka jauno Slovākijas čempionāta sezonu, viesos vien mača beigu daļā ar 1:0 pārspējot "Senica" vienību.

LETA jau ziņoja, ka UEFA Eiropas līgas pirmajā kārtā "Jelgava" divu spēļu summā ar 5:4 pārspēja Islandes vienību Koubavogiras "Breidablik". Pirmajā spēlē jelgavnieki izbraukumā nenosargāja divu vārtu pārsvaru, taču uzvarēja ar 3:2, bet atbildes mačā savā laukumā izdevās atspēlēties un cīnīties neizšķirti 2:2.

"Slovan" otrajā kārtā izdevās iekļūt bez atbildes spēles. Viņi kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā mačā cīnījās neizšķirti 0:0 pret Albānijas komandu Tirānas "Partizani", taču šī vienība tika pārcelta uz UEFA Čempionu līgu, jo par spēļu sarunāšanu no šī turnīra tika diskvalificēta Albānijas čempionvienība Korčas "Skenderbeu". Zīmīgi, ka "Partizani" trešdien iekļuva Čempionu līgas trešajā kvalifikācijas kārtā.

Jelgavnieki pirms Eirokausiem sastāvu papildināja ar ilgstoši Latvijā dzīvojošo lietuvieti Mindaugu Grigaraviču, kurš pirmajā mačā pret "Breidablik" guva vārtus un asistēja divos komandas biedru vārtu guvumos, un arī atbildes spēlē viņš bija viens no aktīvākajiem Latvijas kluba rindās.

Tāpat "Jelgava" vienību nulle papildinājis cits lietuviešu futbolists Karols Laukžems, kurš iepriekš spēlēja dzimtenē Marijampoles "Sūduva" rindās. Tikmēr no Zemgales komandas aizgājuši igaunis Kevins Kaubers, kurš karjeru turpinās Tallinas "Levadia", kā arī baltkrievs Vladislavs Klimovičs, kuram beidzies īres termiņš, tāpēc viņš atgriezies Barisavas BATE rīcībā. Ne Kaubers, ne Klimovičs pirmajā spēlē Bratislavā nepiedalījās.

"Jelgava" savā jaunāko laiku vēsturē Eirokausos spēlē ceturto reizi un pērn pirmoreiz pārvarēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, kad pārspēja finansiāli krietni turīgāko bulgāru vienību Lovečas "Litex", bet otrajā kārtā zaudēja Maķedonijas komandai Skopjes "Rabotnički".

"Slovan" aizvadītajā sezonā kļuva par savas valsts vicečempioniem, kā arī zaudēja Slovākijas kausa izcīņas finālā. Komanda septiņus gadus pēc kārtas ir spēlējusi Eirokausos, pērn Eiropas līgā aizkļūstot līdz trešajai kvalifikācijas kārtai, bet 2014./2015.gada sezonā iekļūstot Eiropas līgas grupu turnīrā, pirms tam aizcīnoties līdz izšķirošajai kvalifikācijas kārtai Čempionu līgā.'

Šī gada "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta kopvērtējumā jelgavnieki ar 19 punktiem 13 mačos ieņem ceturto vietu, no līderiem Jūrmalas "Spartaka" atpaliekot par 12 punktiem, bet trešajā pozīcijā esošajai "Ventspilij" zaudējot piecus punktus.

Timēr "Ventspils" izredzes tikt nākamajā kārtā ir krietni niecīgākas, jo pirmajā cīņā tā pirms nedēļas viesos Aberdīnā cieta zaudējumu ar 0:3.

"Aberdeen" visus trīs vārtus iesita mača beigu daļā. Rezultāts pēc Džeidena Stoklija sitiena tika atklāts 72.minūtē, četras minūtes vēlāk Edams Rūnijs pārsvaru dubultoja, bet kompensācijas laika otrajā minūtē laukumā uz maiņu nākušais Veslijs Bērnss panāca jau 3:0.

Skotijas klubs ceļā uz Ventspili devās trešdien, taču komandas plānus iespaidoja tehniskas ķibeles, kas radās lidmašīnai, ar kuru futbolistiem vajadzēja lidot. Čārterreisam nolīgtā lidaparāta dzinēja ielidoja putns, radot problēmas ar hidraulisko sistēmu, tāpēc izlidošana uz Latviju aizkavējās par astoņām stundām.

Uzvarētāji divu spēļu summā Eiropas līgas trešajā kvalifikācijas kārtā tiksies ar Slovēnijas vienības "Maribor" un Bulgārijas kluba Sofijas "Levski" pāra uzvarētājiem. Pirmajā cīņā Slovēnijā vārti netika gūti, un spēle noslēdzās neizšķirti 0:0.

Kopš pagājušajā nedēļā Aberdīnā aizvadītās spēles abas komandas vairs nav spēlējušas. Skotijas premjerlīgas sezona sāksies 6.augustā.

"Ventspils" futbolisti UEFA Eiropas līgas pirmajā kārtā divu spēļu summā pārliecinoši ar 4:0 pārspēja Fēru salu komandu Leirvīkas "Vikingur Gota". Trīs no četriem vārtiem guva Ģirts Karlsons, kurš ar desmit precīziem sitieniem ir šīs sezonas "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta labākais "snaiperis".

Tikmēr "Aberdeen" pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 3:2 pieveica Ešas "Fola" komandu no Luksemburgas.

"Aberdeen" iepriekšējās divās sezonās kļuva par Skotijas vicečempioni, abas reizes atzīstot titulētās Glāzgovas "Celtic" pārākumu. Pērn "Aberdeen" sasniedza UEFA Eiropas līgas trešo kārtu, kur divu spēļu summā ar 2:3 tika piedzīvots zaudējums Kazahstānas komandai Almati "Kairat". Savukārt pirms diviem gadiem UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā "Aberdeen" divu spēļu summā ar 8:0 sagrāva Rīgas "Daugava" vienību.

"Ventspils" Eirokausos spēlējusi allaž kopš 2000.gada. Iepriekšējās divās sezonās tā nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu, bet vēl sezonu pirms tam UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā pārvarēja divas kārtas.

Jau ziņots, ka UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Latvijas virslīgas līdervienība Jūrmalas "Spartaks", kas divu maču summā ar 1:4 atzina Baltkrievijas kluba Minskas "Dinamo" pārākumu.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā "play-off" kārta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)