Banner 980x90

Revanšu alkstošā "Ventspili" dodas pie "VEF Rīgas"

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pērnās sezonas finālistu duelī čempione "VEF Rīga" 11.decembrī savā laukumā uzņem revanšu alkstošo "Ventspili".

Spēlē Rīgas Olimpiskajā centrā sāksies plkst.19.00 un tiešraidē to varēs vērot interneta tiešsaistes televīzijā "Straume.lmt.lv".

Kā zināms, pērnās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-2 uzveica "Ventspili", bet šodienas mačs būs komandu pirmā tikšanās jaunās sezonas regulārajā čempionātā.

Ventspilnieki šīs sezonas 12 spēlēs izcīnījuši desmit uzvaras, kamēr "VEF Rīga" sešās spēlēs piecas reizes svinējusi panākumu. Ar vienādu gūto un zaudēto spēļu attiecību abas komandas un "Valmiera"/ORDO atrodas blakus LBL turnīra tabulā. Šī mača uzvarētājs nostāsies blakus kopvērtējuma līderei "Liepāja"/"Triobet".

Savus vienīgos zaudējumu šosezon "Ventspils" piedzīvoja oktobrī, kad ar 66:69 piekāpās "Liepāja"/"Triobet", un pagājušajā sestdienā, kad ar 60:66 zaudēja "Jēkabpilij". Savukārt rīdzinieki savu vienīgo zaudējumu LBL turnīrā piedzīvoja čempionāta sākumā, kad ar 75:79 atzina valmieriešu pārākumu.

Ja "Ventspils" FIBA Eiropas kausa pirmā posma apakšgrupu spēlēs sešos mačos izcīnīja sešas uzvaras, tad "VEF Rīga" ar trim panākumiem astoņās spēlēs ir viena no VTB Vienotās līgas pastarītēm.

Kopš 2007.gada oktobra komandas aizvadījušas 57 dueļus. Pirmajos desmit uzvaras izcīnīja "Ventspils", bet tagad kopējā bilancē kurzemniekiem ir tikai par vienu panākumu vairāk - 29 pret 28.

Kopumā abi klubi savā starpā tikušies iepriekšējos piecus LBL finālus pēc kārtas, no kuriem četras reizes uzvarējuši "VEF Rīga".

Zīmīgi, ka abu komandu galvenie treneri jau ir tikušies viens pret otru, tikai pie citu klubu stūres. Pirms pāris sezonām ULEB Eiropas kausa izcīņā tagadējā ventspilnieka Kārļa Muižnieka vadītā Ukrainas komanda Južnijas "Himik" spēkojās ar tagadējā rīdzinieka Karlosa Frades stūrēto Ungārijas vienību Sēkešfehērvāras "Alba Fehervar".

LBL kopvērtējumā līderei "Liepāja"/"Triobet" ir 11 uzvaras 13 spēlēs, bet tai trīs komandas seko ar identisku 83,3% uzvaru un zaudējumu attiecību - pie desmit uzvarām 12 spēlēs tikušas "Ventspils" un "Valmiera"/ORDO vienības, bet čempionei "VEF Rīga" ir pieci panākumi sešos mačos.

Piektā ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ir "Valka"/"Valga" komanda, bet tai ar piecām uzvarām 12 mačos seko "Jēkabpils".

Septīto vietu ar četrām uzvarām desmit spēlēs ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, kurai ar piecām uzvarām 13 spēlēs seko "Jelgava".

Pie trim panākumiem attiecīgi 11 un 13 mačos tikušas "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Barons"/LDz vienības. Savukārt "Latvijas Universitāte" izcīnījusi vienu uzvaru 13 spēlēs.

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)