Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" pēdējā izbraukuma spēlē pagarinājumā zaudē "Slovan"

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Cerības sasniegt izslēgšanas turnīru zaudējusī Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta noslēdzošajā izbraukuma spēlē pirmdien ar 2:3 (0:0, 0:2, 2:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Slovākijas klubam Bratislavas "Slovan", kas savukārt kā pēdējais no Rietumu konferences sasniedza Gagarina kausa izcīņu.

Rīgas "Dinamo" jau kādu laiku zaudējuši cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu, bet "Slovan" šajā mačā bija jātiek kaut pie viena punkta, lai iekļūtu Gagarina kausa izcīņā, kas viņiem arī izdevās.

Zīmīgi, ka šīs komandas šosezon aizvadīja četras savstarpējās spēles, nevienai no tām nenoslēdzoties pamatlaikā. Visas četras reizes triumfēja Bratislavas klubs - divreiz "bullīšos" un divreiz papildlaikā.

Rīdzinieku labā vārtus guva Miks Indrašis un Guntis Galviņš, kamēr "Slovan" pa precīzai ripai guva Andrejs Ščasnijs un Lukāšs Kašpars, bet papildlaikā ar uzvaras vārtiem izcēlās Roks Tičars.

Pirmajā trešdaļā aktīvāku hokeju demonstrēja rīdzinieki, kuriem jau trešajā minūtē bija vairākas izdevības atklāt mača rezultātu. Drīz pēc tam uz noraidīto soliņu devās viesu komandā spēlējošais Gunārs Skvorcovs, bet jau nākamajās minūtēs Rīgas "Dinamo" nopelnīja skaitlisko vairākumu, kad tika nogāzts Andris Džeriņš. Spēlējot vairākumā, rīdzinieki izveidoja divus bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem, uzbrukumu smailēs esot Mikam Indrašim un Laurim Dārziņam, taču ripa lidoja garām vārtiem. Turpinājumā mazs spiediens bija arī uz Rīgas kluba vārtiem, taču tas apstājās, kad rīdzinieki nopelnīja vēl vienu skaitlisko vairākumu. Tiesa, arī šoreiz par spīti vairākiem momentiem rīdzinieki nespēja gūt vārtus.

Otrā perioda sākumā iniciatīvu pārņēma mājinieki, kuri nepilnu četru minūšu laikā guva divus vārtus, pa precīzam metienam izpildot Andrejam Ščasnijam un Lukāšam Kašparam. Minūti pēc tam noteikumus pret Māri Bičevski pārkāpa "Slovan" vārtsargs Berijs Brasts, taču arī šoreiz viesi neizmanto iespēju spēlēt piecatā pret četriem laukuma spēlētājiem. Līdz otrā perioda beigām spēles gaitu diktēja "Slovan", jo rīdzinieki īsā laika periodā nopelnīja trīs mazākumus, divreiz uz noraidīto soliņa dodoties Guntim Galviņam, bet vienreiz Dārziņam. Tiesa, šo sešu minūšu laikā Rīgas "Dinamo" vārtus neielaida.

Tomēr noslēdzošās trešdaļas sākumā komandas bija mainītās lomās, jo divus noraidījumus pēc kārtas nopelnīja "Slovan" hokejisti. Rīdzinieki mājinieku aizsardzības zonā pavadīja diezgan ilgu laiku, līdz vienus vārtus Rīgas kluba labā atguva Indrašis. Nepilnas sešas minūtes līdz pamatlaika beigām Galviņš ar spēcīgu metienu no zilās līnijas ripu precīzi raidīja "Slovan" vārtos, tādējādi izraujot neizšķirtu.

Pagarinājuma pēdējā minūtē "Slovan" vārtsargs Brasts ar tālu piespēli ievada uzbrukumu, kuru ar precīzu metienu noslēdza Roks Tičars.

Latvijas klubs iepriekšējās septiņās spēlēs piedzīvojis sešus zaudējumus, turklāt šajā laikā ciesti trīs "sausie" zaudējumi savā laukumā. Tikmēr "Slovan" pagājušajā ceturtdienā noslēdza izbraukuma sēriju Tālajos Austrumos, četros mačos savācot astoņus punktus.

Sezonas pēdējā izbraukuma mačā rīdzinieki bija devušies 22 spēlētāju sastāvā, kuru vidū bija arī jaunie aizsargi Kristaps Zīle un Uvis Balinskis, abiem dodoties uz ledus. Izbraukumā nebija aizbraukuši savainotais aizsargs Krišjānis Rēdlihs, saslimušais aizsargs Stīvens Saigo, kā arī no savainojumiem atlabstošie uzbrucēji Filips Toluzakovs un Nikolajs Jeļisejevs. Savukārt uzbrucējs Bruno Zabis atgriezies Latvijas hokeja virslīgas komandas "Liepāja" sastāvā.

"Dinamo" ar 69 punktiem 58 spēlēs joprojām ir 12.vietā Rietumu konferencē, bet "Slovan" komanda tikusi pie 89 punktiem, kas tai dod astoto vietu konferencē.

Pēc spēles ar "Slovan" sekos valstsvienību pārtraukums, bet pēc tā rīdzinieki noslēdzošajās divās sezonas spēlēs uzņems čempioni Sanktpēterburgas SKA un Maskavas "Dinamo", kuru pārstāv savainotais Mārtiņš Karsums.

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai divus gadus pēc kārtas nav spējis kvalificēties pirmo reizi vēsturē. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Rietumu konferencē vietu izslēgšanas spēlēs nodrošinājušas visas astoņas komandas - Maskavas CSKA, Helsinku "Jokerit", Jaroslavļas "Lokomotiv", "Soči", Maskavas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Sanktpēterburgas SKA un nu arī "Slovan".

Savukārt Austrumos izslēgšanas spēlēs jau iekļuvušas Omskas "Avangard", Magņitogorskas "Metallurg", Novosibirskas "Sibirj", Ufas "Salavat Julajev", Vladivostokas "Admiral" un Kazaņas "Ak Bars". Uz pēdējām divām ceļazīmēm pretendē Jekaterinburgas "Avtomobilist", Astanas "Baris" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Mika Indraša komentāru par spēli lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)