Banner 980x90

Seminārā nākamnedēļ informēs par akvakultūras profesiju standartiem Latvijā

Rīga, 21.sept., LETA. Zemkopības ministrijā trešdien, 26.septembrī, notiks seminārs par akvakultūras profesiju standartiem Latvijā, kurā tiks apspriesti profesionālās izglītības jautājumi zivsaimniecībā, aģentūra LETA uzzināja ministrijā.

Zemkopības ministrijā atgādināja - lai nodrošinātu profesionālās izglītības attīstību akvakultūrā un veicinātu tās atbilstību darba tirgus vajadzībām, ir svarīga sadarbība starp darba devējiem, darba ņēmējiem un izglītības iestādēm. Profesijas standarta un profesionālās kvalifikācijas prasību izstrādē liela loma ir sociāliem partneriem, kas piedalās darba tirgus un ar to saistīto procesu izpētē, un nozares ekspertiem, kas ir aktīvi iesaistīti profesionālās izglītības kvalitātes nodrošināšanā un novērtēšanā.

Latvijas akvakultūras profesiju analīzes seminārā aicināti piedalīties zivsaimniecības nozares eksperti, akvakultūras produkcijas ražotāji, pašvaldības, sabiedriskās organizācijas un citi interesenti.

Pasākuma sākumā Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš iepazīstinās ar akvakultūras attīstību Latvijā, kā arī iespējām un perspektīvām Latvijas profesionālās izglītības sistēmā un akvakultūras vietu tajā. Pēcāk plānota profesijas pienākumu un uzdevumu noteikšana un precizēšana piektajam profesionālās kvalifikācijas līmenim akvakultūrā. Pēc tam sekos paneļdiskusija, profesijas pienākumu un uzdevumu pārbaude.

Pēc kafijas pauzes iecerēts noteikt un precizēt profesijas pienākumus un uzdevumus ceturtajam profesionālās kvalifikācijas līmenim akvakultūrā, paneļdiskusijā tos pārbaudīt, tad aizpildīt profesijas pienākumu un uzdevumu noteikšanas anketu.

Seminārs notiks plkst.10 Zemkopības ministrā, Republikas laukumā 2, Rīgā, 314.telpā.

Semināru organizē Daugavpils universitāte.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)