Banner 980x90

Skrējiens "Piltene 2016" un Latvijas čempionāts desmit kilometru šosejas skrējienā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 27.augustā, Piltenē notiks Latvijas čempionāts desmit kilometru šosejas skrējienā un Ventspils novada atklātais čempionāts 10 km un 5 km šosejas skrējienā. Būs arī bērnu un nūjošanas distances.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja organizatori, skrējiens Piltenē atjaunots pēc vairāku gadu pārtraukuma, pasākuma iniciatori ir labi pazīstamie sportisti Valērijs Žolnerovičs un Aigars Matisons. Viņu iniciatīvu atbalsta ne tikai Latvijas Vieglatlētikas savienība un Ventspils novada pašvaldība, sporta klubs "2BE1ST" un SIA "Sporta aģentūra", bet arī vairāki uzņēmēji, rūpējoties par to, lai pasākuma dalībnieki saņemtu balvas. "Šis skrējiens", kā norāda sacensību galvenais tiesnesis Aigars Matisons, "ir vienīgais publiskais skriešanas pasākuma Ventspils novadā, tāpēc ļoti vēlamies tajā iesaistīt pēc iespējas vairāk mūsu novada ļaudis un paskubināt arī tos, kas nav pārliecināti par sevi. Latvijas Vieglatlētikas savienība mums uzticējusi rīkot Latvijas čempionāta 10 km šosejas skrējienu. Trase vīsies cauri Piltenes centram, viena apļa garums būs pieci kilometri ar vertikālo kritumu tikai pieci metri. Tas nozīmē, ka trase ir ļoti ātra un var sasniegt ļoti labus rezultātus. Skrējienu var dēvēt par starptautisku, jo tajā piedalīsies arī sportisti no Lietuvas. Pagaidām visās distancēs pieteikušies 465 dalībnieki, bet, zinot pēdējā brīža pieteikšanās drudzi, prognozējam, ka sestdien, 27. augustā, uz starta būs vairāk nekā 500 dalībnieku."

Katrs pasākuma dalībnieks varēs izvēlēties sev piemērotāko distanci – skriet 10 vai 5 kilometrus, nūjot 5 kilometrus, bērniem piedāvāts sacensties skriešanā dažāda garuma distancēs – no 300 līdz 1500 metriem. Jau zināms, ka Piltenē startēs tādi labākie Latvijas sportisti kā Reinis Hartmanis, Renārs Roze, Kristaps Bērziņš, Kristaps Kaimiņš, Kristaps Vējš-Āboliņš, arī Jolanta Liepiņa, Lelde Neimande, Laura Čakle, Irīna Štrula-Pankoka. Sacensību rīkotāji paredz, ka Piltenē varētu ierasties arī mūsu olimpietes Ilona Marhele un Jeļena Prokopčuka, tiek gaidīta arī viena no labākajām skrējējām Latvijā Anita Kažēmaka.

Piešķirot balvas, skrējiena rīkotāji apbalvos arī ātrākos Ventspils novadā deklarētos skrējējus sieviešu un vīriešu konkurencē. 100 ātrākie skrējēji 10 km distancē saņems īpašas medaļas, bet 1.–6. vietas ieguvēji – naudas balvas un kausus.

Bērnu skrējiens sāksies plkst.14.00, sacensību starta un finiša vieta ir Maijā ielā 8 – pie Piltenes kultūras nama.   

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)