Banner 980x90

Tava bērna pirmās skrituļslidas – kādas izvēlēties?

Vasaras aktivitātes ģimene var pavadīt dažādi – doties garākās un īsākās pastaigās, peldēties, dzīvoties laukos un arī doties izbraucienos ar skrituļslidām. Skrituļslidu piedāvājums veikalos ir gana plašs un brīdī, kad izvēlēsies sava bērna pirmās skrituļslidas, ir rūpīgi jāpārdomā to kvalitāte un funkcionalitāte, tāpēc šajā rakstā aprakstīsim lietas, kas ir būtiskas, lai Tu varētu iegādāties vislabākās un piemērotākās skrituļslidas savam bērnam.

Drošība
Skrituļošana ir aktīvs hobijs un izklaide. Dodoties skrituļošanas izbraucienos, vispirms ir jādomā ne tikai par savu, bet arī bērnu drošību, turklāt rādot savu piemēru par drošību, bērni ņems to vērā un būs tikpat atbildīgi, cik Tu pats, šo aktivitāti darot.
 
Skrituļslidu izvēle ir ļoti atbildīgs process, jo bērni ir augošs organisms un tas veido ne tikai veselīgu ķermeni un ļauj muskuļiem darboties, bet gadījumā, ja bērns krīt, var tikt sāpīgi traumēts. Bērni skrituļojot var nokrist un sasisties, salauzt kaulus kritiena ietekmē vai stipri nobrāzties, tāpēc, pērkot skrituļslidas, jāpievērš uzmanība, kas ir norādīts tehniskajā komplektācijā un aprakstā. Būtiskie parametri, kuri jāņem vērā:
• pareizais skrituļslidu izmērs;
• stulmi;
• stiprinājumi;
• ritentiņi;
• iekšpuses materiāls;
• ražotājs;
• papildus drošības lietas.
 
Pareizais skrituļslidu izmērs
Bērna kāja ir augoša, tomēr izmēriet iekšpēdiņu, lai precīzi trāpītu izmēru kategorijā. Zābaciņi nedrīkst spiest un nedrīkst tajos iekšā šļūkāt, kad tie ir par lielu. Bērna kājai tajos būs jājūtas ērti un komfortabli, lai varētu ilgstoši braukāties. Ja pērc regulējamas skrituļslidas, tad šis jautājums jau kļūst vieglāk atrisināms, tomēr drošības pēc  izpētiet visus par un pret savā gadījumā.
 
Stiprinājumi
Stiprinājumi var būt vairāki veidi  šņores, fiksatori vai lipeklīši. Vislabāk ir, ja skrituļslidām ir visi trīs stiprinājumi.
 
Ritentiņi
Ja pirksti bērnam pirmās skrituļslidas, tad izvērtē, vai un cik svarīgs ir ritentiņu daudzums. Ja bērnam tās ir pirmās skrituļslidas, tad, iespējams, vajadzētu iegādāties skrituļslidas, kas ir divās rindās izvietoti. Protams, tās nav klasiskas skrituļslidas, bet, ja tas ir mācību process un pirmā pieredze ar skrituļslidām, tad zini, ka ar tām bērns pavisam noteikti būs un jutīsies stabils, iemācīsies turēt līdzsvaru un noteikti ātri vien iegūs lielu prieku no šī procesa.

Ritentiņus var novērtēt arī pēc materiāla un to izturības. Ritentiņiem ir jābūt mīkstiem, elastīgiem, jo tad tas garantēs labāku saķeri ar braucamo virsmu. Papildus bonuss  bērns nevarēs ieskrieties ar skrituļslidām tā, ka nespēs apstāties, kas arī ir būtiski, domājot par drošību. Bērnam pērkot skrituļslidas internetā, apskatiet rūpīgi bildes  cik lieli ir ritentiņi un vai ir laba bremžu sistēma. Kad bērns jau būs pieradis un iemācījies braukāties ar tām, tad vari nākamajā gadā iegādāties jaunas skrituļslidas ar jau cietākiem ritenīšiem.
 
Iekšpuses materiāls
Izvēlies skrituļslidas, kurām ir materiāls, kas ļaus bērna kājai elpot. Neelpojošs materiāls var radīt diskomfortu un kājas ātri sagurs. Papildus nopērc bērnam sporta zeķītes  tās elpos un pasargās no tulznām.
 
Papildus drošības lietas
Ceļu un elkoņu sargi, labas bremzes un ķivere nav kaprīze  tā ir obligāta drošības prasība, lai pasargātu sevi no traumām un negadījumiem. Ķiverei ir jābūt stabili stiprai, jo, ja Tavs bērns kritīs, tad galvas aizsardzība no kritiena traumas ir ļoti būtiska un svarīga. Pērkot skrituļslidas internetā veikalā 220.lv, Tu vari apskatīties uzreiz, vai komplektācijā ir arī papildus šīs lietas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)