Banner 980x90

Ventspilī ar koncertu viesosies Kremerata Baltica

Publicitātes foto
Publicitātes foto
10.jūnijā plkst.19.00 teātra namā Jūras vārti klasiskās mūzikas cienītājiem būs iespēja dzirdēt Baltijas talantīgo jauno mūziķu kamerorķestra Kremerata Baltica koncertu, kura izcilība novērtēta gandrīz visos pasaules kontinentos.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Kurzemes filharmonija" Valdes priekšsēdētāja Iveta Ērkšķe, koncertsezonas noslēgums Jūras vārtos vainagosies ar vienreizēju muzikālu baudījumu ne tikai klasiskās mūzikas gardēžiem, bet arī visiem, kam tuva romantisma mūzika laika posmā no Bēthovena līdz Vaskam. Kremerata Baltica koncertu Ventspilī esam gaidījuši jau pietiekami ilgu laiku, lai šajā reizē pilnībā ļautos jauno mūziķu talantīgajam izpildījumam un īpašajai programmas izvēlei, kura iesāksies ar Ludviga van Bēthovena stīgu kvartetu op.95 Gustava Mālera pārlikumā orķestrim, tad ceļojums vedīs uz Krieviju, lai Modesta Musorgska "Izstādes gleznas" baudītu Žaka Koena aranžējumā, bet koncertu noslēgs šī gada jubilāra Pētera Vaska Fantāzija vijolei un orķestrim "Vox Amoris". Vijoles solo izpildīs lietuviešu vijolnieks, orķestra koncertmeistars Džeraldas Bidva.

Pēteris Vasks: "Mīlestība bija, ir un tā nekad nebeigsies. Manuprāt, solovijole un stīgu orķestris ir labākais sastāvs mīlestības stāsta izdziedāšanai. Viendaļīgā kompozīcija iesākas ar klusinātu stīgu tremolo. Tad ieskanas vijoles solo - jautājot, meklējot, līdz tā izplaukst plašā kantilēnā, kuru balsta klusināts stīgu orķestra skanējums."

Džeraldas Bidva ir dzimis Lietuvā un 1999.gadā absolvējis Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmiju. Viņš ir bijis daudzu prestižu mūzikas festivālu Zalcburgā, Lokenhausā, Gštādē u.c. viessolists. Uzstājies kopā ar izciliem mūziķiem kā Oļegs Maisenbergs, Jurijs Bašmets, Vladimirs Mendelsons, Gidons Krēmers u.c. Pēdējos gadus mūziķis ir Kremerata Baltica koncertmeistars un solists, kā arī regulāri uzstājas ar Lietuvas Nacionālo simfonisko orķetri.

1997.gadā leģendārais Austrijas Lokenhausas Kamermūzikas festivāls bija pirmais liecinieks mazai revolūcijai: labi pazīstamais, izcilais vijolnieks Gidons Krēmers pasauli iepazīstināja ar pavisam jaunu orķestri — kamerorķestri Kremerata Baltica — kā sastāvā ietilpa mūziķi no Baltijas valstīm: Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Ar savu bagātīgo skanējumu, enerģētisko un prieka pilno spēlēšanu orķestris iekaroja izsmalcinātās publikas sirdis un ienesa festivālā pavisam cita veida dzīvību. Šo gadu laikā šī talantīgo mūziķu grupa ir attīstījusies par vienu no labākajiem starptautiskajiem kamerorķestriem pasaulē, un nodrošinājusi sev izcilu reputāciju uzstājoties pasaules nozīmīgākajās koncertzālēs. Šo 18 orķestra pastāvēšanas gadu laikā Kremerata Baltica sniegusi vairāk kā 1500 koncertu, orķestris koncertējis vairāk kā 50 dažādās valstīs, 600 pilsētās un apceļojis vai visu pasauli, uzstājoties Āzijā, Austrālijā, Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā kā arī Eiropā. Orķestris izdevis vairāk kā 25 CD ierakstus, 2002.gadā ieguvis Grammy balvu un ECHO balvu, bet 2009.gadā — Praemium Imperiale Balvu Jaunajiem Māksliniekiem.

Biļešu cena: 6 un 7 eiro. Biļetes nopērkamas no 17.maija t/n "Jūras vārti" un visās "Biļešu Serviss" kasēs, kā arī internetā – www.bilesuserviss.lv. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)