Banner 980x90

Ventspilī astoņiem skolu absolventiem piešķir pabalstu

Rīga, 24.maijs, LETA. Ventspils pilsētas pašvaldība šogad pašvaldības budžetā paredzējusi 295 eiro pabalstu izmaksai astoņiem Ventspils vispārizglītojošo skolu 9. un 12. klašu absolventiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Kristiāna Sluģevica.

Ventspils pilsētas pašvaldības sniegto materiālo atbalstu skolas izlaidumam absolventi vai to likumiskie pārstāvji varēs saņemt no šā gada 27.maija līdz 28.jūnijam Sociālā dienesta kasēs. Tāpat pabalstu iespējams pārskaitīt uz saņēmēja bankas norēķinu kontu.

Pabalsts bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm ir 36 eiro, savukārt trūcīgiem un maznodrošinātiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem - 43 eiro.

Iesniedzot iesniegumu Sociālajā dienestā, pabalstu var pieprasīt jebkurš no bērna vecākiem vai aizbildnis, vai arī skolēns pats, ja viņš sasniedzis pilngadību, t.i., 18 gadu vecumu. Pabalsts tiek piešķirts vispārējo izglītības iestāžu absolventiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm līdz 20 gadu vecumam (ieskaitot) ar nosacījumu, ka skolēns nestrādā, savukārt bāreņi no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm un bāreņi, kuriem piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss pabalstu var saņemt līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)