Banner 980x90

Ventspilī iedzīvotājiem nodrošinās iespēju šķirot arī kapu atkritumus

Rīga, 17.janv., LETA. Lai nodrošinātu Ventspils iedzīvotājiem iespēju šķirot arī kapu atkritumus, pašvaldība pilsētas kapu teritorijās pakāpeniski izvietos 45 biomasas atkritumu konteinerus šķirošanai, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

Pēc viņas stāstītā, daudzus gadus atkritumu apsaimniekošana Meža kapos bijusi aktuāls jautājums, jo bieži vien iedzīvotāji kapu konteineros izmet ne tikai sadzīves atkritumus, bet arī dažādus būvgružus.

Atkritumu šķirošana ir nozīmīgs darbs un ieguldījums vides un ekoloģijas saudzēšanā, tādēļ arī pilsētas kapos - Meža kapu, Kantsonu kapu, Doku kapu, Staldzenes kapu, kā arī Priežgaļu kapu - infrastruktūra tiks nodrošināta ar šādu konteineru pieejamību, kur pakāpeniski tiks izvietoti kopumā 45 biomasas konteineri septiņu kubikmetru (m3) lielumā uz visām kapu teritorijām.

Biomasas konteineros drīkstēs utilizēt tikai tādus kapu atkritumus kā skujas, zarus, smiltis, puķes un lapas. Blakus šiem konteineriem atradīsies mazie 1,1 m3 konteineri sadzīves atkritumiem, kuros drīkstēs utilizēt sveces, plastmasas maisiņus un plastmasas puķes, puķu podus, vāzes, drātis un cimdus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)