Banner 980x90

Ventspilī noslēdzies starptautiskais "Ghetto Games" festivāls

Ar sacensībām Ventspils Piedzīvojumu parkā svētdien, 11.augustā, noslēdzās otrais starptautiskais ielu kultūras un sporta festivāls "Ghetto Games". Šajā dienā tika noskaidroti uzvarētāji BMX "freestyle dirt", MTB "dirt",snovborda "slopestyle" disciplīnā, kā arī veikbordā.

Latvijas labāko veikbordistu vidū "Open" grupā uzvaras laurus plūca Kaspars Groza, otro vietu ieguva Rūdolfs Krūklis, bet trešo – Kristaps Maļinovskis. Sieviešu grupā pirmā izrādījās Aija Ambrasa, otrā – Sibilla Šlēgelmilha, bet trešajā vietā ierindojās Aija Morica. Savukārt vīriešu "pro" grupā par līderi izvirzījās Dāvis Čeže, otro vietu ieguva Valters Ošenieks, bet trešo – Armands Alps, kurš arī nopelnīja titulu "Augstākais reilijs".

Savukārt BMX "freestyle dirt" disciplīnā labākais izrādījās Stefans Pauli no Vācijas, bet otrajā un trešajā vietā ierindojās Latvijas braucēji – Kārlis Dzērve un Oskars Ābele.

MTB "dirt" sacensībās līderpozīcijas iekaroja ārzemju viesi – pirmo vietu izcīnīja Simons Godzieks (Szymon Godziek) no Polijas, otro – Pāvels Alekhins Višņevijs no Krievijas, bet trešo – Pjotrs Andrejevs no Krievijas. Latvijas pārstāvis Māris Orniņš ieņēma ceturto godpilno vietu.

Svētdien Piedzīvojumu parkā bija uzsnidzis mākslīgais sniegs, tāpēc tika noskaidroti arī labākie snovborda "slopestyle" disciplīnā – tajā pirmo vietu ieguva Oskars Vīksne, bet otro – Edgars Strabs.

Starptautiskajā "Ghetto Games" festivālā Ventspilī šogad sacensības un aktivitātes noritēja četru dienu garumā. Sportisti Ventspils iedzīvotājiem un pilsētas viesiem pierādīja savas prasmes armvrestlingā, BMX frīstailā, ekstrēmajā skrituļslidošanā, ielu basketbolā, ielu vingrošanā, ielu dejās, ielu florbolā, ielu motociklu frīstailā, longbordos, MTB frīstailā, skeitbordā, skeitborda slalomā, skimbordos, veikbordā, velo polo, velotriālā un citos.

"Festivālā dalībnieku vidū valdīja neaizmirstama atmosfēra. Ja pirms pieciem gadiem biju iedomājies, ka jātuvina klasiskie sporta veidi alternatīvajiem, tad šoreiz, tautas valodā runājot, tika atrasts pareizais rosola sastāvs. Šie cilvēki no dažādajiem sporta veidiem sākuši komunicēt un iepazīties, nākotnē viņi varētu veidot pozitīvo "darītāju komūnu", jo mēs ne tikai aizraujamies ar sportu, bet arī organizējam pozitīvus pasākumus," sacīja ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" dibinātājs Raimonds Elbakjans.

"Pie dažādajiem sporta veidiem katru gadu turpmāk liksim kaut ko klāt, pa solītim. Basketbola sacensības atkal pierādīja, ka Latvija ir viena no basketbola lielvalstīm – pēdējās sacīkstes, kur šajā sporta veidā piedalījās kāda no ārvalstu komandām, bija ceturtdaļfināli. Šogad neatbrauca pašas spēcīgākās ārzemju komandas, taču spēles bija ļoti kvalitatīvas, puiši rādīja agustu klasi," sacīja Elbakjans. Viņš atzina, šis pasākumā pierādījis, ka ir augusi arī pašu organizatoru "Ghetto Family" komanda. "Ar šiem jaunajiem cilvēkiem Latvijā spēsim radīt fantastiskas lietas, kas ne tikai aizraus jaunus cilvēkus, bet radīs pozitīvu gaisotni," atzina "Ghetto Games" dibinātājs.

Festivālu rīkoja ielu kultūras un sporta kustība "Ghetto Family" sadarbībā ar Ventspils pilsētu.

Atbalstītāji: Ventspils pilsētas pašvaldība, Olimpiskais centrs Ventspils, Latvijas Universitāte, Red Bull, adidas, Sport 2000, Storent, Garnier, Mārtiņa Beķereja, dabīgais minerālūdens Mangaļi, McĀbols, Papyrus.

Informē: LTV7, TVNET, Draugiem.lv, SpinFM, Sportacentrs.com, Sīrups, žurnāls Sports, Subbota, Vesti Segodnja, Ventas Balss, JCDecaux, Forum Cinemas.

Papildu informācija par sacensību rezultātiem: www.ggfest.com  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)