Banner 980x90

Ventspilī notiks diskusija "Kāds ir demokrātijas briedums?"

Piektdien, 15.aprīlī, plkst. 15:00 Ventspilī notiks Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā (turpmāk – EKPL) organizētā diskusija ciklā "Eirodzīve – kāpēc?". Ventspils iedzīvotāji kopā ar ekspertiem spriedīs, vai demokrātijai var pienākt gals sabiedrības intereses trūkuma dēļ, vai Latvijas sabiedrība ir
pietiekami informēta par notiekošo politikā, un kā veicināt sabiedrības līdzdalību politikā.

15.aprīlī organizētās diskusijas "Kāds ir demokrātijas briedums?" mērķis ir dalīties viedokļos, apzināt problēmas, kas saistītas ar tematu un kopā meklēt to iespējamos risinājumus. Sarunu vadīs filozofs prof. Igors Šuvajevs, tajā piedalīsies Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Juris Rozenvalds un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Jānis Kalviņš.

Pamatots ir apgalvojums, Latvijā pilsoņu līdzdalība politiskajos procesos ir nepietiekama un nereti cilvēki lēmumu pieņemšanu atstāj ekspertu ziņā. Iespējams, lai kas mainītos, jāmazina birokrātijas barjeras un atbildība par nepārdomātiem lēmumiem jāuzņemas arī tautai. Šī brīža politiskā un ekonomiskā situācija Latvijā skar katru tās iedzīvotāju, tālab katram arī jāpiedalās apstākļu mainīšanā. To iespējams veicināt, uzticoties cilvēkiem un ļaujot lemt, ne tikai konsultēties.

Diskusija notiks Ventspils galvenās bibliotēkas Pasākumu zālē (2.stāvā), Ventspilī, Akmeņu ielā 2. Aicinām ikvienu Ventspils un tās apkārtnes iedzīvotāju piedalīties sarunā un izmantot iespēju tikties neformālā gaisotnē, dalīties domās, veidot augsni vērtīgām idejām un paraudzīties uz Eiropas Savienību no cita skatu punkta.

"Eirodzīve – kāpēc?" ir EK pārstāvniecības Latvijā vadītājas Ivetas Šulcas ierosināts diskusiju cikls – neformālas sarunas pie kafijas galda par sabiedrībai būtiskām un aktuālām tēmām, kas saistītas ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā. Diskusiju ciklu vada filosofs, Latvijas Universitātes prof. Dr. phil. Igors Šuvajevs. Sarunās piedalās Latvijā pazīstami cilvēki – viedokļu līderi: eksperti, zinātnieki un politiķi. Sarunu mērķis ir mudināt paraudzīties uz mūsdienu sabiedrību, tās vērtībām un runāt par cilvēku izjūtām Latvijā un Eiropā.

Vairāk par diskusijām lasiet www.esmaja.lv  vai uzziniet sekojot
www.twitter.com/eiropa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)