Banner 980x90

Ventspilī notiks jūras svētki "Uz viena viļņa"

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Sestdien, 9.jūlijā Ventspilī notiks kārtējie Jūras svētki. Šī gada svētku tēma būs "Uz viena viļņa", pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informē Ventspils pilsētas stratēģisko kultūras projektu vadītāja Dace Obodovska.

Svētku sākumā plkst.11.00 notiks piemiņas brīdis pie piemiņas akmens "Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps jūras dzelmē". 

Plkst.12.00 jūras valdnieks Neptūns atklās svētkus Ostas ielas promenādē. Ar jautrām dziesmām un dejām laukumā pie Hercoga Jēkaba piestātnes varēs noskaņot frekvences uz "Jūras svētku viļņa", savukārt uz centrālās skatuves "Vasaras krāšņais vilnis" muzicēs grupa "Turaidas Roze", muzikālā apvienība "Neaizmirstulītes" ar 50., 60., 70.gadu spilgtākām latviešu estrādes melodijām un "Mariachi" - braši vīri, tērpušies stilizētos rančero kostīmos un sombrero, bruņojušies ar ģitārām, vijolēm un trompetēm, skandēs dejas un dziesmas – gan nevaldāmi jautras, gan romantiski sentimentālas. 

Uz skatuvi "Iedvesmas vilnis" (pie Govs ceļotājas) būs iespēja baudīt pozitīvu enerģijas devu kopā ar Ventspils karsējmeitenēm, ielu vingrotājiem, grupu "Pieneņu Vīns", Dj Jainaro un duetu "Duende", kā arī pārbaudīt spēkus un erudīciju dažādos konkursos, laimējot sponsoru sarūpētās balvas.

Uz prieka un fantāzijas viļņa (autostāvvietas laukumā pie Policijas) notiks muzikāls uzvedums bērniem "Pepijas stāsts", rotaļas, atrakcijas, spēles, radošās darbnīcas, kā arī "Anneles" piepūšamās atrakcijās. 

Jautrība un prieks sitīs augstu vilni zaļā zonā pie Skolas un Lielās ielas krustojuma ar aizraujošiem piedzīvojumiem un atrakcijām visai ģimenei. Būs iespēja pārbaudīt spēkus sumo cīņās, skriet ar milzu kedām un piedalīties spilvenu kaujās.

Kā ierasts, būs iespējams baudīt arī visdažādākos ēdienus un dzērienus, kā arī iegādāties piedāvātos amatnieku izstrādājumus. Darbosies arī Jūras svētku tirgus ar Zivju tirdziņu.

Ventas promenādes ūdeņos būs izvietoti visi pieejamie kuģi, kuteri un velkoņi, kas noformēti ar svētku rotājumu.
Īpaši azartiska gaisotne solās būt jau tradicionālajās "Pūķu laivu" sacensībās. 

Jūras svētku visdažādākās noskaņas norisināsies arī Ventspils Zilā karoga pludmalē, pie Galvenās bibliotēkas, Amatu mājā, teātra namā "Jūras vārti" un Livonijas ordeņa pils pagalmā. 

Bet pašā vakarā paredzēta balle Reņķa dārzā no plkst.22.00 līdz plkst.04.00.  Ballē muzicēs grupa "Lauku muzikanti", Antra Stafecka ar grupu un DJ Roberts Lejasmeijers. 

Mazo ventspilnieku un viņu draugu "Mazie Jūras svētki" turpināsies svētdien, 10.jūlijā Bērnu pilsētiņā un Bērnu parkā "Fantāzija" kopā ar Sūkli Bobu Kvadrātbiksi un jūras zvaigzni Patriku ar okeāna stafetēm un koraļļu disciplīnām. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)