Banner 980x90

Ventspilī notiks sadraudzības sacensības ar Štrālzundes peldētājiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Sestdien, 10.septembrī, plkst.11.00 Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka Lielajā peldbaseinā norisināsies ikgadējās sadraudzības sacensības starp sporta skolas "Spars" jaunajiem peldētājiem un Štrālzundes (Vācija) peldētāju komandu, kas pārstāv Pomerānijas sporta biedrību (Pommerscher Sportsverein Stralsund e.V. ).

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja organizatori, sacensībās piedalīsies bērni un jaunieši vecuma grupās - 2003.dzimšanas gads un jaunāki, kā arī 2002.dzimšanas gads un vecāki.

Draudzība starp Ventspils un Štrālzundes peldētājiem aizsākās jau 2007.gadā, kad Štrālzundes jauno peldētāju komanda tika uzaicināta piedalīties sporta skolas "Spars" rīkotajās starptautiskajās peldēšanas sacensībās Ventspilī, savukārt pēc tam Ventspils mazie peldētāji trenera Sergeja Iļjina vadībā devās atbildes vizītē uz Štrālzundi, lai piedalītos štrālzundiešu organizētajās sacensībās. Nu jau šīs sportiskā ciemošanās vienai komandai pie otras kļuvusi par ikgadēju tradīciju.

Štrālzundes un Ventspils sadraudzības pirmsākumi meklējami jau diezgan sen – no pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem, savukārt oficiāls sadraudzības līgums starp abām pilsētām noslēgts 1992.gadā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)