Banner 980x90

Ventspilī uzsāk lapu savākšanas akciju

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ventspilī jau vairākus gadus sākot ar oktobri pilsētas iedzīvotāji var bez maksas nodot maisos savāktās koku lapas. Šoruden lapas sākušas krist agrāk, tādēļ akcija tiek uzsākta jau šonedēļ.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils pilsētas pašvaldībā, rūpējoties par tīru un sakoptu pilsētu, pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" jau vairākus gadus rudeņos organizē akciju, kā ietvaros iedzīvotājiem ir iespēja no savām privātām teritorijām sagrābtās un maisos saliktās koku lapas pieteikt izvešanai. Parasti akcija notiek no 1.oktobra līdz 15. novembrim, taču ņemot vērā, ka šis rudens vēlas izkrāsot apkārtni agrāk nekā citus gadus, akcija tiek uzsākta jau šonedēļ.

No savām privātām teritorijām sagrābtās un maisos saliktās koku lapas iedzīvotajiem jāpiesaka izvešanai, zvanot p/i "Komunālā pārvalde" pa tālr. 636 24269 vai arī sūtot e-pastu uz kom.parvalde@ventspils.lv, norādot precīzu adresi un vietu, kur maisi novietoti.

Pēc informācijas saņemšanas tā tālāk tiek nodota specializētai firmai, kas pagaidām vienu reizi nedēļā, bet oktobrī 2 darba dienu laikā maisus aizvedīs, iztukšos un tukšos maisus atvedīs atpakaļ. Maisos nedrīkst atrasties zari, kā arī sadzīves atkritumi, jo lapas tiks izmantotas kompostam.

Lapas bez maksas var nodot tikai fiziskas personas, savukārt juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar pašvaldības SIA "Ventspils Labiekārtošanas kombināts" vai kādu citu firmu.

Lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem pieguļošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā. Novembrī un decembrī privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi ietvju kaisīšanai , kas atrodas pieguļošās teritorijas robežās. Uz katru šādu īpašumu ir paredzēts piegādāt ap 100 kg smilts un sāls maisījumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)