Banner 980x90

Ventspils bibliotēkās notiks Dzejas dienām veltīti pasākumi

Septembri Latvijā dēvē arī par Dzejas dienu mēnesi. Kā katru gadu, arī šogad Ventspils bibliotēka aicina visa vecuma dzejas un literatūras cienītājus apmeklēt Dzejas dienām veltītos pasākumus bibliotēkās, pilsētas informācijas poirtālu "Ventspils24.lv" informēja Ventspils pilsētas pašvaldībā.

Bibliotēkās pie mazajiem lasītājiem viesosies:
11.septembrī Pārventas bibliotēkā - ventspilniece, bērnu dzejas grāmatas "Kāpēc man tāds deguns" autore Iveta Skapste;
12.septembrī Bērnu un Pārventas bibliotēkās - dzejniece un bērnu rakstniece no Talsiem-Maija Laukmane.

10.septembrī plkst.18.00 Galvenajā bibliotēkā lasītājus gaida tikšanās ar dzejnieci, rakstnieci, latviešu autoru darbu atdzejotāju un tulkotāju, Ljēžas Universitātes lektori Rozmariju Fransuā (Rose-Marie François), dzejnieci, atdzejotāju Dagniju Dreiku un Ventspils Augstskolas profesori, tulkotāju Astru Skrabāni.

11.septembrī plkst.13.00 Galvenajā bibliotēkā Ventspils 1.ģimnāzijas 11.a klases skolēni aicina uz pašu sagatavotu Māras Zālītes muzikālu dzejas uzvedumu "Es smaržu sajūtu", bet plkst. 19.00 Pārventas bibliotēkā notiks pasākums "Zemeņu blūzs", kurā piedalīsies dzejnieks un dziesminieks Andris Akmentiņš, norāda Ventspils pilsētas pašvaldības pārstāvis.

14.septembrī no plkst.9.00 ventspilniekus gaida pārsteigums- pilsētas ielās, piestājot sešās pieturās, kursēs īpašs Dzejas autobuss. Dzejas reiss aizsāksies Kuldīgas ielā pie "Swedbank" ēkas, tad dosies uz pieturvietām autostacijā, Gāliņciema un Pārventas bibliotēkās, pie 6.vidusskolas un gala mērķi- Rātslaukumu. Pieturās dzeju lasīs dzejnieki Laimdota Sēle, Iveta Skapste, Arvīds Ulme, citi autori, bet reisa laikā autobusā tā pasažieri, 6.vidusskolas skolēni, lasīs Čaka, Vācieša un Rokpeļņa darbus. Pasākumu "Dzeja iziet ielās" īsteno PSIA "Ventspils Reiss", 6.vidusskola un Ventspils bibliotēka.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)