Banner 980x90

Ventspils brīvosta ar nepilnu miljonu eiro atbalstīt sporta klubus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ventspils brīvosta arī nākamgad plāno ar nepilnu miljonu eiro atbalstīt futbola un basketbola klubus.

Brīvostas pārvalde plāno slēgt līgumus ar pilsētas vadošajiem sporta klubiem par reklāmas aktivitāšu īstenošanu 2016.gadā basketbola un futbola spēļu laikā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētā informācija.

Šīm reklāmas aktivitātēm plānots izlietot kopumā 837 360 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Par šādu summu brīvostas pārvalde īstenoja reklāmas aktivitātes spēļu laikā arī šogad.

Ar biedrību "Basketbola klubs "Ventspils" plānots slēgt līgumu par 438 244 eiro, neskaitot PVN. Savukārt ar SIA "Futbola klubs "Ventspils" atbilstoši iepirkuma rezultātiem tiks slēgts līgums par 399 116 eiro bez PVN.

Sporta klubi, ar kuriem tiks slēgti līgumi, izraudzīti atklātās iepirkuma procedūrās, kur tie bijuši vienīgie pretendenti.

Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs, Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") šodien savā iknedēļas preses konferencē skaidroja, ka sadarbība ar vadošajiem sporta klubiem ir daļa no Ventspils brīvostas pārvaldes mārketinga. Atbildot uz jautājumu, vai līdzekļus reklāmas aktivitātēm brīvosta plāno tērēt arī turpmāk, neskatoties uz šogad vērojamo būtisko kravu apgrozījuma samazinājumu "Kālija parkā" un dažos citos ostas termināļos, kas Ventspils brīvostas pārvaldei savukārt nozīmē negūtos ieņēmumus un budžeta samazinājumu, Lembergs akcentēja mārketinga nozīmi tirgus ekonomikas apstākļos.

"Tirgus ekonomikā atšķirībā no padomju plānveida ekonomikas komercstruktūras mārketings jeb darbs ar tirgu ir obligāta biznesa sastāvdaļa," uzsvēra Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs, skaidrojot, ka padomju laikā reklamēt ostu nav bijis nekādas vajadzības, jo tad visu noteica PSRS valsts plāns.

"Tā kā mēs jau 25 gadus nedzīvojam PSRS un jau 25 gadus Latvijā nav plānveida ekonomikas [..], bet mums ir tirgus ekonomika, tad Ventspils brīvostas pārvaldei kā saimnieciskajam subjektam, tāpat kā jebkurai ostai, jāveic savs ostas mārketings, un šī ostas mārketinga sastāvdaļa ir, protams, arī sadarbība ar Latvijas vadošajiem sporta klubiem, kādi Ventspilī ir basketbola klubs un futbola klubs," norādīja Lembergs.

"Tā ir pareiza politika, un tiem, kam tas nepatīk, ir padomju domāšana, kura ir aizkavējusies par 25 gadiem," savu viedokli pauda Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs.

Vaicāts, vai šīs reklāmas aktivitātes var uzskatīt par atbalstu sporta dzīvei Ventspilī, Lembergs atkārtoti uzsvēra, ka no Ventspils brīvostas viedokļa tas ir mārketings, bet reklāmdevēji sporta klubiem, protams, nodrošina ienākumus.

"Mēs nedrīkstam pieļaut tādu situāciju, kāda bija Padomju Savienībā, kad caur ostu gāja miljoniem tonnu, bet Ventspils pilsētai un tās iedzīvotājiem jēga no tā bija ļoti maza. Teiksim, atbalsts sportam: ja neskaita "Ventspils tirdzniecības ostu", kas kaut kādu futbola komandu uzturēja, tad faktiski nekas tur nebija. Tāpēc mūsu pozīcija ir tāda, ka mēs ļoti pozitīvi skatāmies gan uz brīvostu, gan arī uz privātajiem termināļiem, kuri atbalsta kultūru un sportu. Tas ir šo kompāniju mārketings," norādīja Ventspils mērs.

"Kā piemēru varu minēt tādu investoru kā "Uralhim", kas ienāca Ventspilī, iegādājās amonjaka termināli. Ar viņiem tika noslēgts sadarbības līgums par jaunatnes sporta atbalstu," informēja Lembergs. Šis investors solījis sniegt atbalstu jaunatnes sportam arī 2016.gadā. "Tā ka - jo vairāk būs tādu, jo labāk," rezumēja Lembergs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)