Banner 980x90

Ventspils brīvostā cels jaunu naftas-ķīmijas rūpnīcu

SIA "BalticNew Technologies" plāno jaunas naftas-ķīmijas rūpnīcas celtniecību Ventspils brīvostas teritorijā, ieguldot tajā investīcijas 420 miljonu eiro apmērā. Ņemot vērā lielo ieguldījumu, valdība lēmusi piešķirt uzņēmumam nodokļu atvieglojumu, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds.

Atbilstoši likumam "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās" valdība noteica tiešo nodokļu atvieglojumu SIA "BalticNew Technologies" lielo ieguldījumu projektam "Naftas-ķīmijas rūpnīca BNT". Valdība lēma, ka ieguldot celtniecībā minēto summu (420 miljonus eiro), tiešo nodokļu atvieglojums var būt ne vairāk kā 91.9 miljonu eiro vai 21,88% no ieguldījuma summas.

Satiksmes ministrijai uzdots līdz 2014.gada 30.jūnijam iesniegt paziņojumu Eiropas Komisijai (EK) par minēto projektu un plānotajiem atbalsta pasākumiem. Noteikts, ka projekta īstenošana var tikt uzsākta tikai pēc EK lēmuma saņemšanas par atbalsta saderību ar līguma par Eiropas Savienības darbību.

Jautājums tika saskaņots ar Tieslietu un Finanšu ministrijām, kuras atbalsta rīkojumu un tas precizēts atbilstoši Finanšu ministrijas atzinumam.

Ziņa papildināta ar video.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)