Banner 980x90

Ventspils brīvosta: Pārmetumi par biznesa attīstības vilcināšanu nav pamatoti

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ventspils brīvostas pārvalde uzskata, ka SIA "Ventspils nafta" termināls" (VNT) izplatītajā paziņojumā atkārtoti maldina sabiedrību par brīvostas pārvaldes, kā arī Ventspils pašvaldības darbu, aģentūru LETA informēja brīvostas pārstāvji.

Kā ziņots, ceturtdien, 30.jūnijā, VNT paziņoja, ka grozījumi likumā "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās" neveicinās biznesa attīstību pašvaldību teritorijās, kā arī norādīja, ka jau patlaban pilsētas dome un Ventspils brīvostas pārvalde kavē uzņēmuma attīstību, neizsniedzot atļauju specifisku iekārtu uzstādīšanai.

Tikmēr brīvostas pārvalde akcentē - lai tā varētu VNT izsniegt tehniskos noteikumus tvaiku savākšanas iekārtu (TSI) uzstādīšanai, nepieciešami grozījumi Ventspils brīvostas pārvaldes noteikumos, kas nosaka, kādas iekārtas smaku izplatības mazināšanai uzstādāmas.

"Noteikumu grozījumus izstrādājām paātrinātā tempā, piesaistot labākos ekspertus un izvērtējot efektīvāko pieredzi citās ostās, turklāt sasaucām ārkārtas valdes sēdi 27.maijā, lai noteikumus apstiprinātu ātrāk, nekā to paredz kārtējo valdes sēžu grafiks. Šobrīd grozījumi nosūtīti saskaņošanai atbildīgajā ministrijā. Pēc apstiprināšanas tie būs obligāti visiem termināļiem, kas strādā Ventspils brīvostā, arī VNT. Tieši šie noteikumi var būt par pamatu tehnisko noteikumu izsniegšanai TSI uzstādīšanai," norādīts brīvostas paziņojumā.

Šobrīd Ventspils brīvostas pārvalde gaida informāciju no VNT par precīzu plānoto TSI atrašanās vietu, lai rūpīgi izvērtētu būvju izvietošanas tehniskos aspektus.

Vienlaikus brīvostā neizpratni radot VNT vadības apgalvojumi, ka Ventspils pašvaldība kavē uzņēmumu attīstību, jo tieši pašvaldības atbalsts bieži ir bijis izšķirošs, lai realizētu projektus brīvostas teritorijā.

"Tieši pašvaldības ieinteresētība un mērķtiecīgā darbība ir veicinājusi to, ka industriālā attīstība Ventspilī ir bijusi straujāka nekā citur Latvijā. Kopš 2002.gada darbam Ventspils brīvostas industriālajā zonā piesaistīti 20 ārvalstu un pašmāju ražojoši uzņēmumi. Ventspils ierindojusies Latvijas lielāko rūpniecisko centru vidū, apsteidzot tādu vēsturisku rūpniecisko centru kā Jelgava un ierindojoties vienā līmenī ar Daugavpili. Rūpnieciskās produkcijas izlaides rādītāji Ventspilī kopš 2002.gada palielinājušies 21 reizi, bet eksporta apjoms palielinājies pat 40 reizes," atgādina brīvostas pārvaldē.

VNT nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un naftas produktu pieņemšanu no cauruļvadiem, dzelzceļa vagonu cisternām un no tankkuģiem, to uzglabāšanu un pārkraušanu. Uzņēmuma kopējā rezervuāru parka ietilpība ir 1,2 miljoni kubikmetru.

51% VNT pieder AS "Ventspils nafta", kas ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā. AS "Ventspils nafta" ir koncerna mātessabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)