Banner 980x90

Ventspils novada ciemati iesaistīsies Senās uguns nakts aktivitātēs

Jelgava, 16.aug., LETA. Iesaistoties Senās uguns nakts aktivitātēs, Ventspils novadā notiks vairāki pasākumi, un 25.augustā ugunskurus iedegs Vārves, Užavas un Tārgales pagastā, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības pārstāve Marlena Zvaigzne.

Ugunskurs Užavā, kur upe ietek jūrā, sāks liesmot plkst.20.30. Ar klātesošajiem kopā būs Ventspils vīru vokālā ansambļa dalībnieki un Užavas pagasta sieviešu vokālā ansambļa "Saiva" dziedātājas. Skanēs teikas un stāsti par jūru, varēs atcerēties spilgtākos ar jūru saistītos iespaidus un dziedāt dziesmas.

Tārgales pagasta Liepenē ugunskuru iedegs plkst.20.30. Tas simbolizēs apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru, vēlmi saglabāt dabas resursus un atvadas no vasaras. Uzstāsies līvu folkloras kopas "Kāndla" pārstāvji.

Vārvenieki pie NATO nobrauktuves jūras tuvumā aicina pulcēties plkst.20. Pasākuma laikā varēs veidot simtgades zīmi no pludmalē atrastajām lietām. Pasākuma viesi aicināti ņemt līdzi lāpas. Koncertā piedalīsies Ķekavas jauniešu simfoniskais orķestris un aktrise Sigita Jegļevska.

"Senās uguns nakts jēga ir atcerēties mūsu senčus, kuri bieži dedza ugunskurus, tā dodot ziņu saviem kaimiņiem un jūras braucējiem. Mūsdienās uguns iedegšana jūras krastā atgādina, ka tā mūs vieno un ir sargājama," skaidroja Zvaigzne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)