Banner 980x90

Ventspils Tehnikumā aizvadīta "Biznesa diena"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ceturtdien, 25.februārī, Ventspils Tehnikumā norisinājās ''Biznesa diena''. ''Biznesa dienas'' ietvaros notika lektora Mārtiņš Kazāka (AS ''Swedbank'') profesionālās pilnveides seminārs Ventspils uzņēmējiem, ekonomikas un uzņēmējdarbības pedagogiem par Latvijas tautsaimniecības attīstību, ekonomikas struktūru, izaugsmi un problēmām ekonomisko procesu kontekstā.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils Tehnikuma metodiķe Laima Špude, pēc semināra, tā dalībnieki tika iepazīstināti ar jaunajām telpām, tehnoloģijām un izglītības iespējām Ventspils Tehnikumā.

"Biznesa diena" noslēdzās ar Ventspils Tehnikuma audzēkņu biznesa plānu konkursu, kura mērķis ir rosināt izglītojamo interesi par uzņēmējdarbības uzsākšanu, attīstīt prasmes biznesa plānu izstrādē, prezentēšanā un sava viedokļa aizstāvēšanā.

Biznesa plānu konkurss noritēja divās kārtās. Konkursa 1.kārtā neatkarīga ekspertu komisija izvērtēja iesniegtos darbus, atlasot 10 labākos biznesa plānus. Konkursa 2.kārtā visi 10 biznesa plānu autori publiski pārliecināja par savas idejas dzīvotspēju, demonstrēja prezentēšanas prasmes un atbildēja uz ekspertu komisijas āķīgajiem jautājumiem.

Neatkarīgas žūrijas vērtējumā godalgoto 1.vietu ieguva Līva Smilgzieda ar ideju par pludmales servisa izveidi, 2.vietu - Lindas Ivdras ideja par kafijas filtrpapīru ražošanu, 3.vietu - Signes Džuljetas Ziediņa ideja par adītām cepurēm bērniem "MyHat".

Īpašo AS "Swedbank" balvu ieguva Pēteris Švalbe, ideja par E-autoskolu. IK"StoneHill" skatītāju simpātijas balvu ieguva Līvas Smilgziedas ideja. Jāatzīmē, ka Līva Smilgzieda un Linda Ivdra pārstāvēs Ventspils Tehnikumu Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu biznesa plānu konkursā, kurš norisināsies 12. un 13.maijā Valsts SIA PIKC " Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā". Dalībnieki Ventspils Tehnikumā apgūst grāmatvežu profesiju un viņu biznesa plānu darba vadītāja bija pedagoģe Laima Špude.

Paldies pasākuma atbalstītājiem - A/S "Swedbank", Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Ventspils Izglītības pārvalde, Valsts izglītības satura centrs, Ventspils Augsto tehnoloģiju parks, Ventspils pilsētas domei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)