Banner 980x90

Ventspils Tehnikumā turpinās jauno audzēkņu uzņemšana

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ventspils Tehnikumā ir uzņemti 217 izglītojamie valsts budžeta finansētās izglītības programmās un 52 izglītojamie ESF finansētās izglītības programmās, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils Tehnikuma sabiedrisko attiecību speciāliste Solvita Pleinica.

Līdz 15.augustam turpinām uzņemšanu šādās izglītības programmās: Mašīnbūves tehniķis, Elektrotehniķis, Elektronikas tehniķis, Tūrisma informācijas konsultants, Būvizstrādājumu galdnieks, Inženierkomunikāciju tehniķis. Mācību ilgums šajās programmās ir 4 gadi.

Savukārt ESF finansētās izglītības programmās var apgūt šādas profesijas: Kuģa pavārs, Mehatronisku sistēmu tehniķis, Metinātājs, Viesnīcu pakalpojumu speciālists, Grāmatvedis, Reklāmas pakalpojumu komercdarbinieks, kā arī Autoelektriķis, kas ir jauna izglītības programma.

Papildus informāciju par iespējām mācīties Ventspils Tehnikumā var iegūt skolas mājas lapā www.pikc.lv. Jauno audzēkņu uzņemšana katru darba dienu no plkst.9.00 – 16.00, Ventspilī, Saules iela 15, LV-3601. Tālrunis uzziņām: (+371) 636 22 663, E-pasts: info@pikc.lv. Iesniedzamie dokumenti: iesniegums (tehnikuma veidlapa), izglītību apliecinoša dokumenta kopija, uzrādot dokumenta oriģinālu, medicīnas izziņa (veidlapa Nr. 027/u), 2 fotokartītes 3×4 cm, pases kopija (uzrādot oriģinālu).

Ventspils Tehnikums ir viena no senākajām mācību iestādēm Latvijā, kas piedāvā saviem audzēkņiem iegūt kā vidējo, tā arī profesionālo izglītību, ko augsti ir novērtējuši Latvijas uzņēmēji un nozares profesionāļi.

2015./2016.gadā Ventspils Tehnikumā mācījās 700 audzēkņu, apgūstot ne tikai profesionālo izglītību, bet apgūstot prasmes arī darba vidē balstītās apmācības veidā lielākajos uzņēmumos, kā, piemēram, Bucher Municipal, Ventspils Siltums, Olimpiskais centrs "Ventspils" un citi. Ventspils Tehnikums nodrošina prakses iespējas visiem audzēkņiem. Prakses iespējas audzēkņiem tika piedāvātas arī skolas sadarbības partneru viesnīcās un restorānos Vācijā, kur jaunieši iegūst starptautisku pieredzi. Tāpat audzēkņiem tika piedāvātas arī plašas interešu izglītības iespējas, iesaistoties sporta nodarbībās, kora, teātra un dejas pulciņos.

Audzēkņiem tika piedāvātas vairāk kā 300 vietas dienesta viesnīcā – gan jaunajā un mūsdienīgajā dienesta viesnīcā "Venta", gan Ventspils Augstskolas dienesta viesnīcā.

2016./2017.mācību gadā Ventspils Tehnikuma audzēkņi varēs apgūt vairākas profesijas, saņemot līdz pat 150 eiro lielu stipendiju (atbilstoši uzrādītajām sekmēm mācībās un iesaistei sabiedriskajās aktivitātēs).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)